ATACURI! Sefa luptei anticoruptie ignora atacurile la care este supusa in ultima perioada! “Procurorii din DNA au suficienta maturitate profesionala ca sa treaca peste aceste atacuri si peste aceste incercari de intimidare”

kovesi

Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, vorbeste deschis despre atacurile la care este supusa in ultima perioada, in conditiile in care cel mai aprig contestatar al sau a devenit chiar fostul presedinte al tarii, Traian Basescu.


Acuzata ca face jocuri politice, ca este tinuta in brate de ambasadele straine sau ca are o colaborare privilegiata cu SRI, sefa luptei anticoruptie spune ca are maturitatea necesara pentru a trece peste aceste incercari de intimidare si ca doreste sa-si continue proiectul inceput in fruntea DNA.

“Nu facem niciodata jocuri politice, facem dosare, obtinem condamnari, intotdeauna respectam legea in activitatea noastra si cred ca anchetele profesioniste si obiective pe care le-am facut in ultimii ani au fost confirmate prin numarul mare de hotarari judecatoresti pe care le-am obtinut. In fiecare an, aproximativ o mie de persoane au fost condamnate in dosarele DNA, in conditiile in care au fost trimise in judecata 1.100 sau 1.200 de persoane in fiecare an”, a declarat Kovesi, intr-un interviu de presa.

In privinta atacurilor la adresa DNA, Kovesi afirma ca acestea vin, de cele mai multe ori, din partea persoanelor care sunt cercetate sau a sustinatorilor acestora.

“Pot doar sa va spun ca procurorii din DNA au suficienta maturitate profesionala ca sa treaca peste aceste atacuri si peste aceste incercari de intimidare. Atunci cand ele depasesc o anumita limita, intotdeauna am sesizat CSM si voi continua sa fac acelasi lucru”, a subliniat procurorul-sef al DNA.

Kovesi a afirmat ca procurorii sunt motivati in activitatea lor atunci cand sunt sustinuti in lupta anticoruptie de catre societatea civila sau ambasade.

“De foarte multe ori, atat cetatenii, prin pozitiile pe care le au, societatea civila, ambasadele, atunci cand au fost incercari de a limita competentele investigative ale DNA si au avut pozitii, sigur ca au fost de foarte mare ajutor. Au fost si foarte incurajatoare pentru procurori, pentru ca nu s-au simtit singuri in aceasta lupta”, a aratat sefa DNA.

Despre situatia in care Parlamentul respinge cereri de ridicare a imunitatii, Kovesi considera ca este o problema pe care a semnalat-o.

“Activitatea procurorilor este supusa controlului instantelor de judecata. Nu ar trebui ca o alta autoritate a statului, o alta putere a statului sau, mai ales, oameni politici sa se pronunte pe astfel de cereri, dar deocamdata este prevazut in Constitutie. Noi respectam legea, insa, dupa cum vedeti, in anumite situatii primim aviz, in anumite situatii nu primim aviz”, a adaugat procurorul-sef al DNA.

Laura Codruta Kovesi a subliniat ca procurorii DNA sunt motivati sa isi continue activitatea. “Toti suntem motivati sa continuam ceea ce am inceput si sa ajungem sa traim intr-o Romanie fara coruptie”, a punctat sefa DNA. (V.E.)

 

 

Leave a Reply