INCATUSAT! Un avocat a fost retinut de procurori si urmeaza sa fie dus la arestare! Acesta este acuzat ca “spala” banii unor artisti celebri si a prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,5 milioane de euro

catuse_impact

Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au dispus, in seara zilei de 10 martie 2016, retinerea numitului Ivan Florin Catalin, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.


Din referatul cu propunere de arestare preventiva reiese ca, in perioada 2010 – 2011, in calitate de reprezentant a doua societati comerciale cu sediul social in municipiul Bucuresti, inculpatul nu a inregistrat in contabilitatea acestora operatiunile comerciale derulate si nu a declarat in totalitate veniturile obtinute, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat.

Astfel, acesta a cauzat un prejudiciu in valoare de aprox. 1.500.000 de euro, reprezentand T.V.A. si impozit pe profit.

La data de 10 martie 2016, pe baza autorizatiilor emise de Curtea de Apel Bucuresti, lucratori din cadrul I.G.P.R. – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor, au efectuat 6 perchezitii domiciliare care au vizat imobilele detinute de  inculpatul Ivan Florin-Catalin pe raza municipiului Bucuresti, a orasului Voluntari (judetul Ilfov) si a judetului Buzau, in vederea ridicarii de documente financiar – contabile.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus  masuri asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra unui numar de 5 imobile si asupra unor conturi bancare identificate in proprietatea inculpatului.

Oficiali din Politia Romana au dezvaluit ca avocatul Florin Catalin Ivan era capul unei reţele de evazionisti care “spala” banii artistilor, proveniti din drepturile de autor. Trei artisti, cunoscuti in Romania si in strainatate, au calitatea de martori in acest dosar.

In cursul zilei de astazi, 11 martie 2016, inculpatul va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti. (V.E.)

 

 

 

Leave a Reply