EXPLOZIV! Parchetul Timisoara tine in nelucrare dosarul in care un medic se plange ca este denigrat si hartuit de un interlop! „Pai, stai ca te fac vedeta, zdreanta!”, este sms-ul care se anunta distrugerea imaginii sale publice

codruta kovesi parchet

O plangere penala in care un medic ortoped de la Spitalul Clinic Judetan de Urgenta Timisoara reclama faptul ca este amenintat si hartuit de un bataus din lumea interlopa sta in nelucrare de aproape sase luni la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, fiind de asteptat ca, nu peste mult timp, dosarul sa fie clasat ca urmare a prescrierii raspunderii penale.


Conform reclamatiei depuse la parchet de medicul Horatiu Petrescu, inregistrata cu numarul 15199/2015, atacurile din presa si de pe retelele de socializare, denigrarea sa publica, i-au adus grave prejudicii de ordin moral, iar una dintre consecintele grave ale campaniei pornite impotriva sa este si faptul ca – „pacientii mei au abordat o atitudine distanta fata de subsemnatul, refuzand sa mai fie tratati de catre mine, findu-mi iremediabil afectata si viata profesionala”. Mai mult, amenintarile repetate primite prin intermediul unor mesaje telefonice l-au determinat sa apeleze inclusiv la un medic psiholog „pentru a gasi remedii la suferintele cauzate de catre acesta”.

Asadar, in conditiile in care Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara este cea mai mai eficienta unitate de parchet din tara, dupa cum reiese din datele de bilant pe 2015, cum se poate explica reticenta procurorilor in a solutiona plangerea unui medic, care-si simte viata in primejdie? Campania de hartuire a medicului ortoped a inceput imediat dupa ce numele acestuia a aparut in dosarul DIICOT nr. 46/D/P/2014, unde ar fi trebuit sa aiba calitatea de martor, dar prin stradaniile procuroarei Carmen Martinov a devenit inculpat. „Dupa punerea in miscare a actiunii penale impotriva subsemnatului, numitul Radu Constantin a inceput sa posteze pe diverse site-uri de internet diferite fragmente din declaratiile date de catre partile din dosarul indicat mai sus – obtinute in mod nelegal, facand parte din declaratiile si stenogramele unor interceptari de convorbiri care au un regim special intr-un dosar de urmarire penala – care m-au defaimat si mi-au stirbit reputatia prin crearea in randul publicului a ideii ca subsemnatul as fi comis anumite infractiuni”, se precizeaza in actiune.

horatiu_petrescuIP

Ulterior, campania a continuat cu „trimiterea de mesaje pe numarul meu de telefon in care imi adreseaza diferite ofense, insulte si apelative calomnioase si de asemenea mesaje in care ma ameninta”, mesaje, care, dealtfel, au si fost depuse la dosar.

Intr-un stil de lucru consacrat deja, acest set de mesaje porneste calm, plin de speranta, de la „bem maine o cafea? am vazut ca te-au dat pe tobogan!”, trece, ca o atentionare, prin „nu vreau sa vorbesc despre tine, vreau sa povestim despre ce am vorbit la telefon!” si devine furibund de-a dreptul, dupa cateva zile, in conditiile in care medicul nu a raspuns la provocari: „pedofil obosit! pai stai ca te fac vedeta, zdreanta!”.

Tentativa de combinare a continuat cu pasul trei, cand medicul a fost filmat intr-un spatiu privat, fara voia sa, iar videoclipul a fost postata pe internet. „Ca urmarea a hartuirilor acestuia si a declaratiilor sale calomnioase la adresa mea, am acceptat invitatia unui prieten, Sorin Wrinklenr, care s-a oferit sa gazduiasca in biroul sau o intalnire intre mine si acel individ, pentru o eventuala conciliere. Dupa acea intalnire, in care nu am cedat nici unei pretentii, am aflat cu stupefactie ca respectiva discutie a fost inregistrata clandestin, fara acordul meu, si postata pe internet”.

radu constantin (ciuca)

In aceste conditii, Horatiu Petrescu solicita procurorilor tragerea la raspundere penala a lui Radu Constantin pentru hartuire, amenintare, violarea vietii private si influentarea declaratiilor, asteptand sa fie citat pentru a detalia aceste acuzatii. „Ma astept sa primesc oricand un topor in cap, ca in rest am trecut prin toate etapele amenintarii cu acest individ!”, spune medicul, facand haz de necaz, suspectand faptul ca in spatele acestei campanii stau unii dintre colegii sai de la spital, care-si simt functiile amenintate.

Deocamdata, nicio citatie de la parchet, desi plangerea a fost depusa in septembrie 2015, semn ca procurorii – fie inca nu au reusit sa-l identifice pe agresor, mai cu seama ca acesta si-a schimbat numele dupa ce, nu cu multi ani in urma, a fost condamnat pentru agresarea unui judecator, fie sunt tributari traficului de influenta atat de prezent in justitia din Romania. In incercarea de a obtine un punct de vedere de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, ne-am lovit de clasicul raspuns – „domnul procuror nu este in birou, reveniti mai tarziu”. Vom reveni… (Gh. Ilas)
5 thoughts on “EXPLOZIV! Parchetul Timisoara tine in nelucrare dosarul in care un medic se plange ca este denigrat si hartuit de un interlop! „Pai, stai ca te fac vedeta, zdreanta!”, este sms-ul care se anunta distrugerea imaginii sale publice

  1. Citind articolul îmi dau seama cat de slab este doctorul ” 2 mâini stangi” alias Horațiu Petrescu…pacienții se uita distant pentru ca ” cere” spaga stimabilul si nu pentru ca e afectat sexual..în dosarul minorelor…în plus poate ne explica medicul cum a ajuns sa negocieze servicii sexuale de la minore dacă tot se da ” stimabil”..

  2. asta e Ciuca? pai, pe baiatul asta il stie foarte bine procuroarea Martinov din dosarul cu prafuri de la Termal. zis si dorasul Rodica

  3. Citind comentariul imi dau seama cat de slab sunteti stimabile “doctor ortoped”….ce este mai grav?sa ai doua “maini stangi” sau sa nu ai COLOANA VERTEBRALA?????din moment ce te ascunzi in spatele unui asa zis “nume “este evident cui ii lipseste COLOANA VERTEBRALA in acest context!!!!!!!daca doctorul Petrescu ar fi avut “doua maini stangi”nu cred ca ar mai avea atat de multi pacienti!!!!!

  4. Cere spaga?ai facut tu cercetari in randul pacientilor de ai ajuns la concluzia asta?daca pacientii nu ar fi multumiti de el ca si medic,nu ar continua sa apeleze la acest doctor.Ar trebui sa iti fie rusine ca faci afirmatii care nu au nici un strop de adevar,despre un om care a muncit enorm si care isi exercita profesia cu o foarte mare responsabilitate,fara a avea vreo pretentie materiala sau de alta natura de la bolnavii sai!!!

Leave a Reply