EXCES DE ZEL! Un judecator de la Curtea de Apel Timisoara, reclamat la CSM pentru “exces de zel procedural”! Acesta a refuzat sa audieze un martor adus cu mandat de la Iasi, pentru o intarziere de 5 minute

justitie

Dosarul penal in care finii sefului Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Caras-Severin, comisarului sef Vasile Ciobotea, sunt judecati pentru inselaciune si fals tinde sa devina unul exponential pentru increngatura de interese dintre justitie si serviciile secrete, in conditiile in care, de la termen la termen, devin tot mai vizibile eforturile procedurale prin care se forteaza tergiversarea solutionarii cauzei.


Aceasta situatie a fost adusa in atentia Consiliului Superior al Magistraturii de catre avocata Cristina Ursu, din Baroul Iasi, care reclama faptul ca a fost citata ca martor in dosar, insa instanta de la Curtea de Apel Timisoara a refuzat sa o audieze, sub pretextul unei intarzieri de cateva minute.

“La adapostul normelor de drept, instanta a manifestat o crasa lipsa de respect fata de trei oameni care au strabatut tara in lung si in lat pentru a fi prezenti in sala de judecata, la Timisoara! Tehnic, juridic, nu putem spune ca s-a incalcat legea, insa putem invoca lipsa de omenie. Avionul a plecat cu o ora intarziere din Iasi din cauza vremii nefavorabile, am pierdut legatura de la Bucuresti catre Timisoara, am luat un tren pana la Deva, apoi un taxi pana la Timisoara, iar la Curtea de Apel nu am beneficiat de cinci minute de amanare a sedintei de judecata pentru a ajunge in sala si a fi audiata. Este revoltator, mai cu seama ca aceasta audiere a fost planificata in afara condicii obisnuite a sedintelor de judecata, instanta incercand in acest fel, probabil, sa protejeze imaginea inculpatilor. Am sesizat la CSM aceasta situatie, este adevarat, insa nu cer nimic, ci vreau doar sa arat excesul de zel al unui judecator”, ne-a declarat avocata Cristina Ursu, cu referire la judecatoarea Anca Nacu.

Martora a fost insotita la Timisoara de doi jandarmi, intrucat a fost citata cu mandat de aducere, dupa ce nu s-a prezentat in instanta la termenul precedent, in data de 9 martie. Mai mult, instanta nu numai ca a refuzat sa suspende sedinta pentru 5 minute pentru a permite martorului sa ajunga in sala, dar a mai aplicat si o amenda in valoare de 200 de lei.

Reamintim ca, in acest dosar, sotii Lucian Teodor si Lucian Elena, ambii avocati in cadrul Baroului Caras-Severin, au fost trimisi in judecata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara sub acuzatiile de inselaciune si uz de fals, dupa ce au falsificat zeci de chitante privind achitarea unor taxe de timbru, mentionand sume mult mai mari decat cele reale.

Doar in cazul unui singur client, Ion Pietraru, care a si descoperit metoda de fraudare si a sesizat parchetul, paguba este de aproape 100.000 de euro. Intr-o cerere de stramutare a dosarului, avocatii lui Ion Pietraru au aratat faptul ca exista o serie de complicitati care si-ar putea pune amprenta asupra modului in care se solutioneaza aceasta cauza. “Cumnatul doamnei judecator Anca Nacu a fost seful Politiei Lugoj peste 15 ani, timp in care a fost coleg si cu comisarul sef Vasile Ciobotea, actualmente seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna Caras-Severin, care este nasul de cununie al inculpatilor”.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a refuzat stramutarea dosarului. (G.I.)

 

One thought on “EXCES DE ZEL! Un judecator de la Curtea de Apel Timisoara, reclamat la CSM pentru “exces de zel procedural”! Acesta a refuzat sa audieze un martor adus cu mandat de la Iasi, pentru o intarziere de 5 minute

  1. Stimata doamna Nacu este o corupta profunda..pentru edificare verificați accesul în magistratura al acesteia urmat de completul de aur de la Tribunal ..accesiunea la Curte ..verificați relația av.Laudacescu vs.Nacu.apriori aposteriori Nacu vs.av.Antonescu ..verificați daunele morale în dosarele instrumentate unde asiguratorii erau obligați la supra dimensionarea sumelor, acceptul acestora, verificați relația Procuror Brașoveanu vs.Nacu și dosarele repartizate aleator..verificați relația Moravita vs. fam.Nacu..va veți convinge stimați inspectori judiciari ca se impune sesizarea DNA Central local Tamas va interveni și va implora închiderea ochilor..subit se va pensiona magistratul având vechime..pentru cititorii viitori comentatori întrebarea e care sunt cei 3 magistrați îmbolnăviți subit când stimabilul venerabil magistrat Șerban a fost arestat..???

Leave a Reply