ACCIDENT MORTAL! Un muncitor si-a pierdut viata la noul Shopping City din Calea Sagului, dupa ce a cazut in gol de pe o schela! Politia si inspectorii ITM ancheteaze imprejurarile in care s-a produs tragedia

schela mall

Grabiti sa finalizeze lucrarile de finisare la cladirea noului Shopping City Timisoara, din Calea Sagului, care si-a anuntat deschiderea oficiala la data de 31 martie, constructorii au inceput sa ignore regulile de protectia muncii, punandu-si vietile in pericol.


Din nefericire, in aceasta situatie s-a aflat un tanar de 27 de ani, care, marti dimineata, si-a pierdut viata dupa ce a cazut in gol de la o inaltime de aproximativ opt metri. Tanarul era angajatul unei societati de constructii si efectua lucrari de finisare la fatada noii cladiri din Calea Sagului.

La un moment dat, acesta s-a dezechilibrat si a cazut in gol de pe schele, impactul cu platforma de ciment fiindu-i fatal. Un echipaj de ambulanta si politia au sosit de urgenta la fata locului, insa manevrele de resuscitare efectuate de paramedici nu au avut niciun succes, intrucat decesul a survenit instantaneu. La impactul cu solul, victima si-a rupt gatul.

Politistii si inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca Timis au declansat o ancheta pentru a verifica imprejurarile in care s-a produs accidentul de munca, dar, mai cu seama, sa stabileasca cine se face responsabil de faptul ca tanarul nu purta centura de siguranta in momentul in care s-a urcat pe schele.

In cauza s-a deschis un dosar penal.

Reamintim ca Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a investit in Shopping City Timisoara nu mai putin de 83,8 milioane de euro, centrul comercial este construit pe o suprafata de 18 hectare, iar aceasta investitie este una dintre cele mai mari din ultimii ani, din judetul Timis.  (G.I.)

 

Leave a Reply