ALERTA! Lantul de magazine Lidl, somat sa retraga de la vanzare burgerii din carne de vita! VEZI motivul retragerii de pe piata a 10 tone de carne

Burger-vita-cu-avocado

Lantul de magazine Lidl a fost somat sa retraga de la vanzare burgerii de vita. Masura extrema a fost luata de catre autoritatile sanitar-veterinare, dupa alarma din Franta, ca urmare a exploziei de infectii cu E. coli in mai multe tari din Europa.


Dupa ce sapte copii francezi au fost spitalizati in urma infectiei cu E. coli, Franta a cerul lantului de magazine Lidl sa retraga de la vanzare toti burgerii din carne de vita.

Ingrijorarea este cu atat mai mare cu cat numai anul trecut, in tarile din Uniunea Europeana, au fost inregistrate peste 3.500 de cazuri de infectii cu E. coli, iar 93 dintre acestea au fost in Franta.

Infectia cu E. coli este responsabila de 39 de decese in Germania si Franta numai in ultimele luni. In ce priveste cei sapte copii infectati, cinci dintre ei au mancat burgeri de vita produsi in Franta, dar vanduti in Germania, in lantul de magazine Lidl.

Unul dintre ei este in stare grava, avand viata pusa in pericol. SEB, furnizorul de carne de vita pentru Lidl, spune ca produsele lor provin din ferme din Franta, Germania si Olanda. Aproximativ 10 tone de carne si produse de carne ar trebui sa fie retrase de pe piata in urma anuntului autoritatilor franceze.

Familia unuia dintre copiii bolnavi a oferit o cutie cu burgeri inspectorilor sanitari-veterinari, spre testare.

Deocamdata, autoritatile sanitar-veterinare nu au reusit sa faca vreo legatura intre cazurile din Franta si imbolnavirile recente din Germania si Suedia.

Leave a Reply