BREAKING NEWS! Administratia Prezidentiala a anuntat ca numirea colonelului Cucos Gheorghe-Sebastian in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane se va realiza dupa ce Parchetul Militar se va pronunta in dosarele privind violentele jandarmilor din 10 august    Fostul consilier local al PSD Timis, Ramona Olteanu a fost angajat in functia de director economic al Regiei Autonome „Administratia Canalului Navigabil Bega”     Accident tragic pe centura Timisoarei, intre Dumbravita si Calea Aradului, soldat cu doi morti si patru raniti    Presedinta Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu atrage atentia magistratilor sa se faca auziti, pentru a fi stopate abuzurile si vietile distruse, altfel ”vom fi scuipati pe strada si nimeni nu va sari in apararea noastra”    Maria Grapini a starnit mania fanilor Simonei Halep, pe pagina sustinatorilor, dupa ce a felicitat-o pentru victoria de la Toronto    Un nou joc care se raspandeste pe retelele de socializare, Momo, starneste ingrijorarea parintilor si a autoritatilor, dupa ce o fetita in varsta de 12 ani, din Argentina, s-a sinucis

PREMIERA JUDICIARA! Sindicatul Politistilor din Timis a castigat primul proces din tara privind plata orelor suplimentare! Unui agent de la Politia Deta i se va deconta peste 1.500 de lei, plus cheltuieli de judecata

doinel-malcoci

Curtea de Apel Timisoara a pronuntat o sentinta revolutionara in materia litigiilor dintre politisti si Ministerul Afacerilor Interne, hotarand, in premiera pe tara, ca un agent de politie care a executat anumite misiuni in afara orelor de program sa fie platit pentru asta.

Astfel, Inspectoratul de Politie Judetean Timis va fi obligat sa vireze suma de 1.525 de lei in contul agentului de politie Aurel Belciug, de la Politia Orasului Deta, care, anul trecut, a apelat la instanta de judecata pentru a cere plata orelor suplimentare.

Dupa ce, intr-o prima faza, Tribunalul Timis a respins pretentiile politistului, Curtea de Apel a casat sentinta instantei de fond si i-a dat castig de cauza reclamantului.

“Admite recursul declarat de reclamantul recurent Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI-Biroul Teritorial Timis in numele si pentru membrul de sindicat Belciug Aurel, impotriva sentintei civile nr.1736/PI/NCA/27.11.2015 pronuntata de Tribunalul Timis in dosar nr.4044/30/2015 in contradictoriu cu paratul intimat Inspectoratul de Politie Judetean Timis. Caseaza sentinta civila recurate si rejudecand, admite actiunea reclamantului. Dispune obligarea paratei la restituirea catre reclamant a sumei de 1.525 lei, actualizata de la data scadentei si pana la plata efectiva. Dispune obligarea paratului intimat la plata sumei de 1.400 lei cu titlu de cheltuieli de judecata aferente ambelor faze ale judecatii catre reclamantul recurent”, au decis judecatorii timisoreni in dosarul nr. 7044/30/2015, hotararea lor constituind un precedent judiciar care, cu siguranta, de acum inainte, va fi invocat si in alte litigii de munca.

Actiunea politistului de la Deta a fost sustinuta in instanta de catre Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI – Biroul Teritorial Timis, care, in iulie 2015, prin vocea liderului Doinel Malcoci, i-a avertizat pe sefii inspectoratului ca vor fi declansate actiuni in instanta pentru plata orelor suplimentare.

“Am tot solicitat rezolvarea problemelor de la posturile rurale de politie, unde agentii practic sunt arestati la domiciliu. Nu se pot bucura de timpul lor liber, pentru ca sunt obligati sa fie la dispozitia inspectoratului 24 de ore din 24, sa raspunda la telefon, sa se deplaseze la evenimente, in acest fel incalcandu-li-se dreptul la libera circulatie. Codul Muncii spune foarte clar, la articolul 111, ca timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului si indeplineste sarcinile si atributiile sale conform fisei postului. Cu alte cuvinte, daca politistii se afla la dispozitia angajatorului si dupa orele de program, cu obligatia de a se deplasa la evenimente, inseamna ca-s non stop in timpul de munca si presteaza ore suplimentare. Acestea ar trebui platite sau compensate cu zile libere, ceea ce nu se intampla! In cazul in care nu se va solutiona aceasta problema, ne vom adresa instantelor de judecata”, avertiza, inca de atunci, liderul de sindicat al politistilor din Timis.

Hotararea  872/2016, pronuntata in urma cu cateva zile, este definitiva si urmeaza sa fie pusa in aplicare de conducerea Politiei Timis. (G.I.)

 

9 Responses to PREMIERA JUDICIARA! Sindicatul Politistilor din Timis a castigat primul proces din tara privind plata orelor suplimentare! Unui agent de la Politia Deta i se va deconta peste 1.500 de lei, plus cheltuieli de judecata

 1. dorel says:

  Si totusi care este meritul lui Malcoci?

  • politia presei says:

   Domnu’ Radu se pare ca sunteți temător în seara aceasta pe fițuică si vreți sa puneți presiune pe organele de politie sa nu aplice legea însă de aceasta data pun pariu ca veți lua amenda, pentru ca dacă dvs nu știați deși va pretindeți jurnalist, in schimb avocatul Kovacs știe ca potrivit art 2 pct. 1 din L61/1991 adresarea de injurii sau expresii jignitoare, în public, iar fb e spațiu public, constituie contravenție așa ca nu mai vorbi prostii ca o sa plătești de fiecare dată!
   Ceea ce știu, este ca o sa plătești sigur și daune, pentru ca l ai denigrat aiurea în tramvai pe avocatul Kovacs in mod repetat și atunci vreau sa văd cât ești de șmecher când vei fi obligat sa ți ceri scuze publice și sa publici hotărârea de condamnare , başca sa mai platesti și despagubiri;) te țuc

   • Vasile Popa says:

    Nu am stres cu voi!
    Dar pagina mea de fb nu e publică!
    Aici suntem f i ar eu si prietenii mei!
    Pot freca la git pe oricine la mine-n casă!

   • Pe surse says:

    Boactăre zic sa citești cu atenție art 279 al.4 din Codul de procedură penală, pentru ca pe surse am aflat ca ai o plângere penală pentru ultraj judiciar și astfel vei deveni ciuca bătăilor:) te țuc

    Art. 279

    Ultrajul judiciar

    (1) Ameninţarea, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul, săvârşite împotriva unui judecător sau procuror aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.

    (2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror ori împotriva bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.

    (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al judecătorului sau al procurorului.

    (4) Dispoziţiile alin. (1)-(3) se aplică în mod corespunzător şi faptelor comise împotriva unui avocat în legătură cu exercitarea profesiei.

  • Malcoci says:

   Să-l întrebaţi pe Belciug !

  • Malcoci says:

   Oare ?

   • politia presei says:

    Primul semn ca bocterul a devenit ciuca batailor:))) și a restrictionat pagina de fb:))) Bravo așa îmi place boactare, e bine sa nu mai ieși în public, stai și deversează dejecții câte poți dar doar prietenilor tai, ca poluezi spațiul public:)) te țuc

  • daca sindicatul a deschis actiunea pt membrul de sindicat,este meritul liderului ca il sustine si reprezinta in instanta.Nu se castiga prea multe procese pe drepturi banesti,este o mare realizare.

 2. ion says:

  Sindicatul din IPJ Timis daca cunoasteti tot timpul a fost impotriva celor care au avut probleme si acum pentru un simplu proces care a ajuns sa fie atit de mediatiza d-l Lider Malcoci incearca sa manipuleze cu atit de mare tupeu sa afirme ca datorita lui s-a cistigat in instanta acest drept al politistului.

Leave a Reply

%d bloggers like this: