PERCHEZITII! Sediul Directiei Sanitare Veterinare Timis, luat cu “asalt” de politisti si procurori! Au fost ridicate documente intr-un dosar de accesare ilegala de fonduri europene

Directia_sanitar_veterinara

Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice a Inspectoratului de Politie Judetean Timis au efectuat perchezitii la sediul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, intr-un dosar de accesare ilegala de fonduri europene.


De asemenea, sediile a doua firme implicate in acest caz au fost “calcate” de politisti, fiind ridicate mai multe documente cu ajutorul carora sa se dovedeasca mecanismul infractional prin care suspectati au luat ilegal bani europeni.

Anchetatorii sustin ca, in perioada 2011-2015, suspectii, in calitate de reprezentanti ai unor firme, respectiv ai unui cabinet veterinar, ar fi infiintat si inregistrat doua exploatatii agricole cu oi folosind documente false si, dupa care ar fi solicitat si primit sume mari de bani acordate prin accesarea ilegala a fondurilor europene.

Prejudiciul creat bugetului Comunitatilor Europene, spun anchetatorii, este de aproximativ 120.000 de lei.

Deocamdata, mai multe persoane, printre care si un medic veterinar concesionar,  sunt suspectate de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals. (V.E.)

 

Leave a Reply