SONDAJ! Curtea de Apel Timisoara chestioneaza justitiabilii cu privire la activitatea Biroului de informare publica! Implementarea acestui proiect a starnit revolta avocatilor, intrucat este considerat un favor facut mediatorilor

cristian-pup-impact

Activitatea Biroului de informare publica, deschis nu cu mult timp in urma la parterul Palatului de Justitie, face obiectul unui inedit sondaj lansat de conducerea Curtii de Apel Timisoara, in conditiile in care acest proiect a starnit, inca din prima zi de functionare, numeroase critici din partea avocatilor.


Principalul motiv de nemultumire al membrilor Baroului Timis este legat de obiectivul urmarit prin deschiderea acestui birou, respectiv de promovare a medierii ca forma alternativa de solutionare a litigiilor, iar acest demers este considerat ca un favor acordat mediatorilor in competita cu avocatii.

In aceste conditii, pentru a lamuri problema, Curtea de Apel a decis sa sondeze opinia justitiabililor vizavi de utilitatea acestui proiect, prin intermediul unui chestionar postat pe site-ul www.curteapeltimisoara.ro.

“Prin aceste chestionar, Curtea de Apel Timisoara invita cetatenii, fie ei justitiabili sau potentiali justitiabili sa isi exprime opinia cu privire la activitatea Biroului de informare publica, existent in cadrul Curtii de Apel Timisoara (organizat la parterul cladirii, langa scarile in spirala), cu scopul optimizarii acestui demers. In acest sens, va adresam rugamintea de a fi de acord ca, timp de cateva minute, sa ne impartasiti o parte din experienta dumneavoastra, marcand sau selectand un raspuns pentru fiecare enunt in parte. Raspunsurile oferite de dumneavoastra sunt anonime si nu vor influenta in vreun fel sau altul demersurile de solutionare a solicitarilor de natura juridica in care sunteti parte”, se precizeaza intr-un comunicat al Curtii de Apel.

Reamintim ca Biroul de informare publica a fost deschis la inceputul lunii martie, este “deservit” de mediatori si studenti la Drept, cate doua ore pe zi, iar dupa sase luni se va face o prima evaluare a eficientei acestui proiect. Este asteptata o scadere a numarului de dosare inregistrate pe rolul instantelor de judecata… (V.E.)

 

One thought on “SONDAJ! Curtea de Apel Timisoara chestioneaza justitiabilii cu privire la activitatea Biroului de informare publica! Implementarea acestui proiect a starnit revolta avocatilor, intrucat este considerat un favor facut mediatorilor

  1. Cine a avut ideea asta tampita de a crede ca prin prezenta mediatorilor in cusca din holul tribunalului va scadea numarul proceselor?
    Domnilor magistrati puneti burta pe dosare si nu va bateti capul cu asemenea ineptii.
    In cusca din holul tribunalului am vazut vreo doua cucoane ca serveau masa , se jucau pe calculator, discutau intre ele dar nimeni nu-i baga in seama.
    Daca domnii magistrati judeca dosare precum inventeaza asemenea traznai se explica astfel nemultumirea justitiabililor.

Leave a Reply