EXPLOZIV! Laura Coruta Kovesi, spionata de fosti agenti Mossad! “S-a dorit compromiterea imaginii procurorului-sef al DNA, prin incercarea de a gasi activitati de coruptie”, spun procurorii DIICOT

kovesi

Patru cetateni israelieni, fosti ofiteri de informatii ai Mossad, sunt anchetati de DIICOT pentru spionarea comunicatiilor si tentative de compromitere a Laurei Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA.


Doi dintre suspecti, Dan Zorella si Avi Yanus, fosti ofiteri de informatii, sunt co-fondatori si directori executivi ai firmei israeliene de investigatii private Black Cube, companie in care a activat Meir Dagan – fost director Mossad – spionajul israelian in perioada 2002-2011.

Potrivit procurorilor, acestia impreuna cu mai multi angajati ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner si David Geclowicz, “au constituit un grup organizat in vederea comiterii mai multor infractiuni de hartuire si infractiuni informatice constand in efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenintator, precum si atacuri de tip phishing – inselatorii electronice – in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii conturilor de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept al continututului acestuia”.

”Ultimii doi, Ron Weiner si David Geclowicz, au fost arestati deja in Romania. Weiner este cel care raspundea efectiv de partea informatica a operatiunii, sustin procurorii, in timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul si familia persoanei publice vizate – ambii fiind coordonati din centrala firmei pentru care lucrau. In acest caz, tinta era sefa DNA, Laura Codruta Kovesi”, relateaza RISE Project, care prezinta un mandat de arestare preventiva emis in 3 aprilie pe numelelui Geclowicz.

De altfel, in mandatul de arestare se arata ca ”mobilul intregii activitati infractionale a gruparii a constat in incercarea de compromitere a imaginii procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie din Romania, prin incercarea de a gasi activitati de coruptie”.

Weiner si Geclowicz si-au derulat actiunile din teren pe parcursul lunii martie si in acest timp au spart trei dintre conturile de email ale apropiatilor lui Kovesi.

Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat ca cercetarile sunt in faza preliminara acum.

“La momentul acesta e clasificata toata verificarea. Este doar investigatie, nu o cercetare penala ca atare. E destul de dificil sa va dau date din aceasta cauza”, a spus Horodniceanu.

Seful DIICOT a adaugat ca anchetatorii din subordinea sa nu stiu inca cine-i beneficiarul activitatilor de spionaj, adica cine a angajat firma israeliana Black Cube. Avand sucursale in Londra si Paris, Black Cube a fost fondata in 2010 in Tel Aviv de catre cei doi fosti ofiteri de informatii israelieni, Dan Zorella si Avi Yanus.

Compania ofera servicii juridice si de intelligence. Si-a castigat renumele reprezentand in instanta afaceristi acuzati de infractiuni economice, iar The Wall Street Journal nota in 2015 ca angajatii firmei au fost implicati in operatiuni private de contraspionaj cibernetic, infiltrandu-se in retele de hackeri.

Meir Dagan, fostul sef al Mossad intre anii 2002 si 2011, a fost presedintele de onoare al firmei pana acum doua saptamani, cand a murit, pe 17 martie 2016. In afacere activeaza mai multi fosti ofiteri de spionaj si contraspionaj din Israel.

“A fost o incercare de intimidare nereusita”, a fost prima reactie a Laurei Kodruta Kovesi, dupa ce a aflat ca a fost tinta unei operatiuni a spionilor Mossad. (G.I.)

 

 

One thought on “EXPLOZIV! Laura Coruta Kovesi, spionata de fosti agenti Mossad! “S-a dorit compromiterea imaginii procurorului-sef al DNA, prin incercarea de a gasi activitati de coruptie”, spun procurorii DIICOT

  1. Știre de rahat nici urma din ceea ce este Mossad..Cine crede ca Mossad ul poate fi identificat se inseala amarnic…găinaria de știre e pentru imaginea doamnei Lascu ..dacă ar fi atât de competent serviciul DNA nu ar fi magistrați corupți în principal ..însă la Timișoara stau toți în scaune și așteaptă în special la Curtea de Apel.. o stire pentru idioti

Leave a Reply