PERCHEZITII! Fostul deputat PSD Iosif Armas, acuzat ca a devalizat statiunea Baile Herculane, saltat de procurorii DIICOT! Prejudiciul a fost estimat la circa 30 milioane de euro

armas1

Procurorii DIICOT Caras-Severin efectueaza, miercuri, 16 perchezitii domiciliare intr-un dosar in care se fac cercetari fata de 22 de suspecti, printre care se afla si fostul deputat PSD Iosif Armas.


Ancheta vizeaza savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si complicitate la delapidare, bancruta frauduloasa si complicitate la bancruta frauduloasa, abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc in Bucuresti, Timisoara, Caransebes si Baile Herculane. Anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu de 30 de milioane de euro. Mai multe perchezitii sunt in desfasurare in acest caz.

Aceleasi surse arata ca suspectii Iosif Armas, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Hercules SA Baile Herculane, actionar si administrator special al SC Argirom International SA Bucuresti (societate care la randul ei detinea peste 60% din actiunile SC Hercules SA Baile Herculane); Filip Railescu – director General al SC Hercules SA si Gavril Adamescu – director Economic al SC Hercules SA au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat ulterior si alte persoane, printre care se afla si Angela Monica Borza (lichidator judiciar), avand drept scop scoaterea activelor/bunurilor SC Hercules SA din patrimoniul acesteia si insusirea sumelor de bani obtinute din valorificarea acestor active.

Imobile instrainate in mod fraudulos de acest grup ar fi: padure in Domogled cu Fabrica de Gheata; padure la Cerna cu restaurant “Grota Haiducilor”, cladire IBTH – birouri, cladire Bai Termale “Apollo”, cladire Baia Termala “Hebe”, spital pentru militari si ofiteri – Pavilion 4, sanatoriul medical Balnear – Pavilion 3 (actual Hotel Apollo), imobilul “Baile Neptun”, Hotel Decebal – Sanatoriu medical balnear – Pavilionul 2, Hotelul Traian – Pavilionul 1, complex de edificii – Cazinou, Sanatoriul Militar cu curte si baie pentru militari, Hotel Diana, Hotel Roman, Hotel Afrodita, Baia Venera, Baia Diana, sanatoriul medical balnear IOVR – Pavilionul 12, cladire Sediu Nou, Hotelul Hercules si Hotelul Ferdinand. 

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala s-ar ridica la suma de 123.325.726 lei, adica aproape 30 milioane de euro. (V.E.)

 

Leave a Reply