STAT POLITIENESC? Avocatul agentilor israelieni arestati in urma acuzatiilor ca au spionat-o pe sefa DNA, pune degetul pe rana! “Romania a devenit un stat politienesc!”

avocat israel

Presedintele Coalitiei Romanilor pentru Combaterea Coruptiei, preotul Chris Terhes, a distribuit pe Facebook declaratia incendiara a avocatului agentilor israelieni acuzati ca ar fi spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.


„Romania a devenit un stat politienesc. 150 de politicieni au fost arestati in ultimii doi ani. Este o tara care se afla in mijlocul luptei impotriva coruptiei, care se tot raspandea acolo, iar unii oameni sufera”, spune avocatul Mordechai Tzivin, aparatorului celor doi angajati ai companiei israeliene Black Cube, Ron Weiner si David Geclowicz, arestati pe motiv ca ar fi spionat-o pe sefa DNA Laura Codruta Kovesi.

Afirmatiile avocatului Mordechai Tzivin, publicate pe site-ul israelhayom.com, sunt considerate extrem de curajoase, in conditiile in care nu foarte des intalnim straini care sa critice situatia drepturilor omului din Romania.

Mai mult, declaratia lui Tzivin vine dupa avertismentul public lansat de compania Black Cube, care, la scurt timp de la izbucnirea scandalului, a precizat ca cei doi angajati ai sai au fost arestati dupa ce au facut descoperiri majore.

Totodata, compania Black Cube a tinut sa precizeze ca Ron Weiner si David Geclowicz nu au incalcat legea si ca cei doi se aflau in Romania in baza unui contract privind colectarea unor informatii despre cazuri de coruptie la nivel guvernamental.

„Recent, compania a desfasurat un proiect in Romania pentru a colecta probe grave de coruptie privind Guvernul roman si agentiile sale. In timp ce derulau acest proiect, doi dintre angajatii companiei au fost arestati dupa ce au facut descoperiri semnificative.

Nu mai este nevoie sa precizam ca toti angajatii Black Cube respecta legea locala, iar acuzatiile impotriva lor sunt nefondate si neadevarate. Avem increderea totala ca adevarul va fi dezvaluit, iar acestia vor fi eliberati in conditii de siguranta, astfel incat sa se intoarca acasa in zilele urmatoare”.(V.E.)

 

 

Leave a Reply