ACHITARE IN DOSAR DNA! Ofiter de politie din Timis achitat intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA! Curtea de Apel a desfiintat sentinta de condamnare la inchisoare, cu executare, a instantei de fond

armando-turai-impactpress

Judecatorii Curtii de Apel Timisoara au inceput sa fie mai vigilenti la probele din dosarele DNA, iar aceasta atitudine autoritara a dus, deja, la achitarea unui ofiter de politie trimis in judecata pentru coruptie.


Comisarul sef Armando Turai, devenit celebru dupa denuntul penal formulat impotriva fostului inspector sef al Politiei Timis, Gheorghe Popescu, a fost absolvit de orice vina intr-un dosar de luare de mita si trafic de influenta instrumentat de procurorii DNA, care a ajuns pe rolul instantelor de judecata in august 2015.

Conform rechizitoriului, in luna mai 2013, inculpatul Turai Armando-Iulian, la vremea respectiva ofiter la Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins si primit de la o persoana, martor denuntator, suma de 3.000 euro, in schimbul promisiunii ca va interveni la functionari din cadrul I.T.M Timis, in vederea denaturarii rezultatelor unui control, cu consecinta neluarii masurilor legale care se impuneau in urma controlului.

De asemenea, in luna septembrie 2014, inculpatul Turai Armando-Iulian, a pretins si primit de la o alta persoana, martor denuntator, suma de 4.000 lei, in schimbul promisiunii facute acestuia ca se va stinge prejudiciul reclamat de Administratia Finantelor Publice Timis intr-un dosar de urmarire penala si ca va fi dispusa o solutie de netrimitere in judecata. Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce apartine inculpatului, pana la concurenta sumelor de 3.000 de euro si 4.000 de lei.

In prima instanta, Tribunalul Timis a dispus condamnarea politistului la 2 ani, 5 luni si 10 zile, cu executare, confiscarea sumelor de 3.000 de euro si 4.000 de lei, dar si pastrarea sechestrului asigurator instituit de DNA asupra unui imobil.

Aceasta hotarare a fost considerata netemeinica si nelegala de catre judecatorii Curtii de Apel Timisoara, care, la termenul din 21 aprilie, au decis desfiintarea sentintei penale nr.421/18.12.2015 pronuntata de Tribunalul Timis, achitarea inculpatului pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta si inlaturarea masurii sechestrului asigurator instituit asupra imobilului aflat in proprietatea sa.

Reamintim ca, in mai 2015, Armando Turai a fost condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare, cu executare intr-un alt dosar, in care a fost prins in flagrant incasand o mita de 4.000 de euro. (G.I.)

 

Leave a Reply