PERCHEZITII! Mascatii au navalit in casele unor “armurieri” din Lugoj! Politistii de la Serviciul Arme, Explozibili si Substante Periculoase au cautat arme de vanatoare si pistoale detinute ilegal

armelugoj

Trupele speciale ale politiei au descins la Lugoj, joi dimineata, in cadrul unei anchete in care sunt vizate mai multe persoane suspectate de nerespectarea armelor si munitiilor.


Astfel, politistii de la Serviciul Arme, Explozibili si Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis, sprijiniti de mascatii de la Serviciul de Actiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror, au efectuat mai multe perchezitii la imobile de pe strazile Fagetului, Stefan cel Mare si 13 Decembrie, unde au fost cautate arme clasice si artizanale, pusti si pistoale detinute ilegal.

Ulterior, mai multe persoane au fost conduse la audieri.

Aceasta actiune pare sa aiba legatura cu operatiunea complexa a politistilor de la Serviciul Arme, Explozibili si Substante Periculoase, de la inceputul lunii trecute, din zona Belint, cand au fost prinsi 11 barbati care aveau asupra lor 12 arme de vanatoare cu glont si alice. Acestia tocmai participasera la o actiune de vanatoare fara autorizatie.

La vremea respectiva au fost intocmite mai multe dosare penale pentru braconaj cinergetic si uz de arma letala fara drept, iar cei 11 braconieri au fost citati zile in sir la audieri.

Reamintim ca zona Lugojului este renumita pentru maiestria “armurierilor” care se ocupa cu confectionarea artizanala de arme de vanatoare folosite la activitati de braconaj.

De altfel, in urma cu patru ani, in urma unei razii de amploare menite sa destructureze o retea de “armurieri” din zona Lugoj, au fost retinute opt persoane, dintre care trei au primit mandate de arestare. (G.I.)

 

Leave a Reply