BASTONUL IN CUI! Politia Municipiului Timisoara a ramas fara sef! Comisarul sef Sabin Bogosel a decis sa se pensioneze, desi putea sa-si mai continue activitatea inca 10 ani

bogosel

La fel de discret cum a fost in cei 13 ani de sef al Politiei Municipiului Timisoara, comisarul sef Sabin Bogosel a decis sa-si puna bastonul de politist in cui si sa se pensioneze.


Momentul plecarii sale din fruntea politistilor timisoreni a fost estompat, oarecum, de sarbatorile pascale si de declansarea campaniei electorale, in conditiile in care prima zi in care “domnu’ comandant” nu a mai imbracat uniforma de politist pentru a se prezenta la serviciu a fost ziua de 1 mai 2016.

Ce le recomanda Sabin Bogosel tinerilor care vor sa devina politisti? “Cred ca tinerii trebuie sa aiba chemare pentru aceasta profesie si sa o faca din pasiune. Celor care cred ca vor castiga foarte multi bani in politie, pentru ca asa au auzit ei, nu le recomand sa vina. Pe aici sunt numai oameni datori, cam toti au credite si rate la banci”, spune fostul sef al Politiei Municipiului Timisoara.

Crestin din fire, Sabin Bogosel spune ca, in aceste vremuri tulburi, pana si hotii s-au deprofesionalizat. “Erau mai profesionisti inainte, acum zece ani. Hotii din locuinte erau bine pregatiti, aveau tupeu, erau bine organizati, studiau terenul. Nu se incurcau cu alte prostii. Acum s-au deprofesionalizat. Iar talharii, care fura un lant de aur, un telefon sau talharesc pe strada, sunt vai de capul lor”.

Nascut in anul 1960, Sabin Bogosel a lucrat o perioada ca electrician la Jimbolia, dupa care a absolvit Scoala de Ofiteri Activi a Ministerului de Interne. Incepand cu anul 1987, a lucrat la Biroul Politiei Economice din cadrul Politiei Timisoara.

Ulterior a si ajuns seful biroului, in perioada 1995-1997 si 2001-2003, dupa care a preluat conducerea Politiei Municipiului Timisoara.

Dupa plecarea lui Sabin Bogosel, conducerea Politiei Municipiului Timisoara este disputata de mai multi ofiteri specialisti, insa cele mai mari sanse pare sa aiba comisarul sef Daniel Tudorescu, fost sef al Serviciului Politiei Economice, in conditiile in care favoritul Daniel Langa si-a manifestat intentia de a iesi la pensie. (G.I.)

 

 

One thought on “BASTONUL IN CUI! Politia Municipiului Timisoara a ramas fara sef! Comisarul sef Sabin Bogosel a decis sa se pensioneze, desi putea sa-si mai continue activitatea inca 10 ani

Leave a Reply