SOC DNA! Presedintele Senatului, urmarit penal pentru marturie mincinoasa! Calin Popescu Tariceanu a incercat sa induca procurorii in eroare in dosarul Fermei Baneasa

tariceanu

Calin Popescu Tariceanu este urmarit penal de DNA Brasov, procurorii acuzandu-l de comiterea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa. Procurorii il acuza pe Tariceanu ca ar fi mintit sub juramant cand a dat declaratii ca martor despre Tal Silbersteien, Dan Andronic, Remus Truica si alti inculpati din dosarul Ferma Baneasa. Iata comunicatul DNA.


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brașov au dispus efectuarea in urmaririi penale fata de suspectul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton, președinte al Senatului, pentru comiterea infractiunilor de marturie mincinoasa și favorizarea faptuitorului. 
In ordonanta procurorilor se arata ca, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lamurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov și a Fermei Baneasa  s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, numitul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton. Aceasta citare a fost necesara in conditiile in care existau indicii ca el ar avea cunoștinta despre activitatea infractionala a grupului susmentionat, prin prisma relatiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.

Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, in depozitia luata sub juramant, acesta a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat și nu a spus tot ce știe in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea cercetarilor și a tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016.

Astfel, suspectul Popescu Tariceanu Calin a mentionat in mod nereal ca nu a avut cunoștinta de achizitionarea drepturilor succesoarele ale lui Al Romaniei Paul de catre Silberstein Tal, Truica Remus și altii și ca nu a discutat cu Truica Remus despre taxele notariale.

De asemenea, acesta a mai declarat ca nu are relatii apropiate și nu a pastrat legatura cu inculpatii Andronic Dan Catalin și Silberstein Tal, cu care s-a intalnit doar sporadic, afland din presa, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea ca nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania.

A mai precizat, ca nu a avut o relatie apropiata cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzand totodata ca are cunoștinta de relatia acestuia din urma cu inculpatul Tal Silberstein.

Aceste declaratii sunt aspecte necorespunzatoare adevarului, fiind contrazise de probatoriul administrat in cauza (declaratii ale martorilor, suspectilor și alte mijloace de proba). (V.E.)
 

Leave a Reply