PERCHEZITII! Filiera prin care tigarile de contrabanda din Ucraina ajungeau pe piata neagra a Banatului, destructurata de politisti! Traficantii au fost ridicati de mascati si dusi la DIICOT

descinderi-mascatu

Abia instalat in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, comisarul sef Iancu Nicolaie a si organizat o prima actiune de combatere a contrabandei si traficului de tigari in judetele Timis, Arad si Caras-Severin.


Desi provine din Oradea, noul comandant al politistilor de frontiera din vestul tarii se pare ca avea cunostinta despre retelele prin care se aprovizioneaza piata neagra a tigarilor din Banat, cu marfa de contrabanda adusa din Ucraina, astfel ca, miercuri dimineata, a declansat perchezitionarea tuturor locatiilor folosite de traficanti.

Astfel, politistii de frontiera, sprijiniti de jandarmi si sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins in nu mai putin de 20 de locatii din Timis, Arad si Caras-Severin. In Timis, au fost efectuate perchezitii in Dudestii Vechi, Sacalaz, Carpinis si Timisoara. „Gruparea infractionala formata din 18 cetateni romani, majoritatea domiciliati pe raza judetelor Timis, Arad si Caras Severin, actiona pe raza acestor judete si era structurata pe mai multe paliere, respectiv organizatori, furnizori transportatori si cumparatori, fiecare dintre acestia avand roluri si atributii precis delimitate. Astfel, in perioada iunie 2015-mai 2016, printr-o monitorizare permanenta a grupului infractional si activitati specifice de contracarare a actiunilor ilicite de contrabanda executate impreuna cu ofiterii din cadrul Serviciului de Informatii si Protectie Interna Timisoara si Serviciului de Operatiuni Speciale Timis, politistii de frontiera timiseni au confiscat importante cantitati de tigari de contrabanda de provenienta ucraineana”, ne-au comunicat reprezentantii ITPF Timisoara.

In urma perchezitiilor, 18 suspecti au fost adusi la sediul DIICOT Timisoara pentru audieri. (V.E.)

Leave a Reply