FESTIN TEATRAL! Spectacole memorabile ale Teatrului National din Timisoara, programate in luna iunie! Revin pe scena dementialii din The Full Monty, dar si Hamlet. Pinocchio, Maria de Buenos Aires, Scene dintr-o casnicie si altele

billy mincinosul

Se anunta patru saptamani pline de teatru, caci iunie aduce pe cele trei scene ale Teatrului National din Timisoara cateva dintre cele mai apreciate spectacole ale sale. Este o luna cu spectacole memorabile, pentru un public de toate varstele.


De 1 iunie, Teatrul National ofera familiilor unul dintre cele mai fermecatoare spectacole pentru copii: Pinocchio, o adaptare de Mirela Puia dupa celebra poveste a lui Carlo Collodi. Spectacolul are loc la Sala Mare, de la ora 11, fiind urmat in 5 iunie, de la ora 19, de Sarea in bucate dupa Petre Ispirescu, spectacol semnat tot de Mirela Puia.

Luna iunie readuce pe scenele Nationalului spectacole profunde, de mare impact. Astfel, in 2 iunie, la Sala 2 este programata o noua reprezentatie cu spectacolul de debut al cunoscutului regizor de film Radu Jude – Scene dintr-o casnicie, povestea extrem de sugestiva a celebrului regizor si dramaturg suedez Ingmar Bergman. Spectacolul este recomandat publicului peste 16 ani.

Peste cinci zile, in 7 iunie, publicul este invitat sa intre in atmosfera ametitoare din Piata Roosevelt, in regia  lui Radu Afrim, un spectacol intrat in al saptelea an de existenta (spectacol nerecomandat copiilor). Pe 11 iunie, tot la Sala 2, spectatorii vor rade cu Billy Mincinosul, in regia Antonellei Cornici.

In Sala Mare a Teatrului National, publicul va putea (re)vedea Hamlet, spectacolul – eveniment care a avut premiera luna aceasta. In 9 iunie si 23 iunie, de la ora 18,00, se va auzi din nou, in ritmurile de hip-hop ale trupei Subcarpati, cea mai celebra replica spusa pe scenele lumii – „A fi sau a nu fi, asta-i intrebarea”.

In 12 iunie, in acelasi spatiu este programat un alt spectacol de cursa lunga al Teatrului National – Iata femeia pe care o iubesc, dupa Camil Petrescu, in regia Mihaelei Lichiardopol, iar in 19 iunie este timpul pentru o noua reprezentatie cu unul dintre cele mai iubite spectacole ale Nationalului timisorean din ultimii cinci ani: The Full Monty, de David Yazbek si Terrence Mc Nally, in regia lui Razvan Mazilu.

FULL MONTY

Din nou la Sala 2, intr-un spatiu si o atmosfera inimitabile, spectatorii se vor intalni in data de 16 iunie cu ritmurile emotiei autentice intr-un bar argentinian, in Maria de Buneos Aires, pe muzica lui Astor Piazzolla si libretul lui Horacio Ferrer, spectacol semnat de Ada Lupu Hausvater.

Și pentru ca e iunie si e cald, publicul e asteptat in 14 iunie sa „guste” putin Caragiale, la spectacolul Boborul, in regia lui Sabin Popescu, pe muzica lui Ilie Stepan si versurile lui Șerban Foarta, la restaurantul Fabricii de bere.

Actorii Teatrului National dau intalnire publicului si la Studio „Utu Strugari” in spectacole care condenseaza emotii: In afara jocului de Sergi Belbel, regia Ion-Ardeal Ieremia (3 iunie), Cloaca de Maria Goos, regia Mihaela Lichiardopol (4 iunie), Avioane de hartie de Elise Wilk, regia Ion-Ardeal Ieremia (8 iunie), Un Romeo si o Julieta – un scandal urban dupa W. Shakespeare, un concept de Laura Avarvari (10 iunie), Canicula de Antoaneta Zaharia, regia Miruna Radu (15 iunie) si M-am hotarat sa devin prost dupa Martin Page, regia Antonella Cornici (17 si 18 iunie).

Biletele se gasesc la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic, telefon 0256 201 117), al caror orar de functionare este de marti pana duminica, intre orele 11 si 19. De asemenea, informatii despre spectacole, achizitionare de bilete online si rezervari se pot obtine pe site-ul Teatrului National, www.tntimisoara.com.

Foto: Adrian Piclisan / TNTm

 

 

Leave a Reply