POLITISTI ARESTATI! Mandate de arestare preventiva pentru 17 politisti si contrabandisti de la Vama Moravita! Printre arestati, seful Punctului de Trecere a Frontierei, Gabriel Furcea, dar si seful de tura Cristian Sturza

moravita_retineri

Magistratii Tribunalului Timis au decis, miercuri seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a 17 persoane, politisti de frontiera si contrabandisti, care au fost retinute in urma descinderilor in forta, de marti dimineata, de la Vama Moravita.


Acuzatiile procurorilor DIICOT sunt de luare sau dare de mita, precum si constituirea unui grup infractional organizat.

Printre cei trimisi dupa gratii se afla inclusiv seful PTF Moravita, comisarul sef Gabriel Furcea, dar si seful de tura, comisarul Cristian Sturza. Acuzatiile procurorilor DIICOT sunt de luare sau dare de mita, precum si constituirea unui grup infractional organizat.

Imediat dupa aflarea verdictului, avocatii celor 17 arestati au declarat recurs, acesta urmand sa se judece la Curtea de Apel Timisoara.

Peste 60 de persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT in urma descinderilor de marti dimineata de la Vama Moravita, ce vizau un dosar de coruptie in randul politistilor de frontiera. Dintre cei audiati, procurorii DIICOT au decis retinerea pentru 24 de ore a unui numar de 26 de persoane.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, mita pentru politistii de frontiera varia intre cateva sute de lei si un euro, contrabandistii fiind structurati pe diferite paliere. Totodata, in timpul anchetei a reiesit ca politistii de frontiera erau chiar responsabili pentru un anume contrabandist, cu relatii sus-puse.

Mita pentru un bax de tigari adus ilegal in tara era de 50 de euro, iar gruparea se ocupa si de contrabanda cu produse de lux, printre care si ceasuri Rolex.

De asemenea, politistii de frontiera de la Moravita ar fi fost implicati chiar si in traficul de migranti si sprijinirea unor infractori condamnati la inchisoare sa fuga din tara, insa nu ezitau sa ceara mita, numita “traditia”, si persoanelor cu abateri minore, de natura contraventionala.

De remarcat ca seful de tura Cristian Sturza a mai fost cercetat disciplinar si in 2010, cand a fost prins in flagrant de sefii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera in timp ce permitea intrarea in tara, venind din Serbia, a unui microbuz plin cu baxuri de tigari de contrabanda. In ciuda anchetei disciplinare si a dosarului penal ce se prefigura, “sistemul” a decis sa-l trimita pe seful de tura pe acelasi post, cu aceleasi obiceiuri penale. (V.E.)

One thought on “POLITISTI ARESTATI! Mandate de arestare preventiva pentru 17 politisti si contrabandisti de la Vama Moravita! Printre arestati, seful Punctului de Trecere a Frontierei, Gabriel Furcea, dar si seful de tura Cristian Sturza

  1. Borseta sta ascuns la Angelis,cam 508 dnilor anchetatori, dacă nu știați
    După întâlnirea rotary a fost sfătuit sa nu mai rămână acasă.
    Mai multe amănunte dacă îmi trimiteți un email la geo@gmail.com

Leave a Reply