MITA! Avocat arestat la domiciliu pentru o spaga de 4.000 de euro! Banii au fost primiti de la un student la Drept, prin intermediar, pentru inmatricularea in anul III de studii

druga1

Retinut pentru 24 de ore, sub acuzatia de luare de mita, in urma organizarii unui flagrant de catre procurorii DNA, avocatul Dan Florin Druga a fost prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.


Judecatorii Curtii de Apel au dispus masura arestului la domiciliu, insa pe complicele sau, Dan Melinte, l-au trimis dupa gratii pentru 30 de zile.

Conform procurorilor DNA, Dan Florin Druga, cadru didactic la Facultatea de Drept si prodecan al Universitatii “Petru Andrei” din Iasi, a pretins unui student suma de 18.900 de lei pentru a-l inmatricula in anul III de studii, suma pe care a primit-o prin intermediul complicelui Dan Melinte.

Inscrierea studentului urma sa se realizeze in conditiile in care acesta nu a sustinut in fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii si nu a achitat taxele de scolarizare la termenele prevazute in Regulamentul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi. „In perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Druga Dan – Florin, in calitate de prodecan al Facultatii de Drept din cadrul UPA din Iasi si titular la disciplinele Teoria Generala a Dreptului si Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 de lei in vederea inscrierii in anul al III-lea de studii“, a anuntat DNA. „In acest context, la data de 6 iunie 2016, inculaptul a primit cu titlu de mita, de la studentul respectiv, suma de 19.000 de lei, din care, pentru «ajutorul» acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 de lei. In imprejurarea in care inculpatii au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante“, au spus procurorii.

In urma flagrantului si a masurii arestului la domiciliu, Dan Florin Druga si-a dat demisia din toate functiile didactice avute la Universitatea “Petre Andrei”. Din spirit de solidaritate cu prodecanul institutiei, conducerea universitatii spune ca banii solicitati de fostul profesor ar fi reprezentat taxele pentru sustinerea examenelor restante, studentul fiind inmatriculat in anulI. (V.E.)

Leave a Reply