CONDAMNARE! Milionarul Puiu Popoviciu, 9 ani de inchisoare! Ginerele fostului lider comunist Ion Dinca este acuzat de un tun imobiliar de aproape 150 milioane de euro

Popoviciu puiu

Milionarul Puiu Popoviciu, unul dintre fostii oameni de incredere a lui Traian Basescu, a fost condamnat, joi, la 9 ani de inchisoare, fiind acuzat de implicare intr-un tun imobiliar de aproape 150 milioane de euro, unde a plasat Baneasa ShoppingCenter.


Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au ignorat pretentiile procurorilor de la ultimul termen, care au cerut nu mai putin de 14 ani de inchisoare pentru omul de afaceri. In acelasi dosar au mai fost condamnati fostul sef Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, Cornel Serban, la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, Ioan Alecu, rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, la 6 ani inchisoare, Petru Pitcovici, fost sef in Directia Generala Anticoruptie din MAI, la 2 ani inchisoare, iar Mihai Luican, fostul prefect al Capitalei, la un an inchisoare.

Procurorii arata in rechizitoriul trimis instanţei ca, in perioada 2000 – 2004, rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice de la acea vreme, Ioan Niculae Alecu, „beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Aurel Popoviciu, in baza unui contract incheiat cu incalcarea prevederilor legale”, a facut posibila aducerea unui teren de 224 hectare, apartinand domeniului public al statului, ca aport in natura la capitalul social al SC Baneasa Investments SA, societate controlata de Popoviciu.

Prejudiciul in acest dosar este de aproape 620 de milioane de lei”. Decizia nu este definitiva si poate fi atacată cu apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cea mai importanta afacere a lui Puiu Popoviciu, ginerele fostului lider comunist Ion Dinca, este proiectul Baneasa, care aduna la un loc Mall-ul Baneasa Shopping City, Ikea, Mobexpert, Galeria comerciala Feeria, dar si un cartier rezidential si cladiri de birouri. Popoviciu a detinut si franciza Pizza Hut si KFC si, potrivit Forbes, are o avere estimata la 650 de milioane de euro. (V.E.)

Leave a Reply