CAPTURA RECORD! Doua tone de cocaina descoperite de DIICOT intr-un container din Portul Constanta! Marfa valoreaza peste 600 milioane de euro

2 tone cocaina

Cea mai mare captura de droguri realizata vreodata in Romania a avut loc, joi, in Portul Constanta, de catre procurorii DIICOT.


In urma unei operatiuni cu agenti infiltrati, anchetatorii romani au reusit sa puna mana pe 2.300 kilograme de cocaina, cu o puritate de aproape 99%, care era ascunsa pe un vas care a avut ca punct de plecare Columbia. Drogurile provin din America Latina, iar valoarea lor de piata depaseste suma de 600 milioane de euro.  

Procurorii au descins joi in port si au deschis containerul in care se aflau drogurile. Containerul avea pereti dubli, iar cocaina era ascunsa in aceste locasuri. Containerul continea banane importate in Romania din Columbia. In schimb, drogurile urmau sa ajunga in Olanda.

Vineri, la sediul DIICOT a fost adusa jumatate din cantitate, aproximativ o tona, pentru a fi expertizata.

Drogurile apartin unei retele mondiale de traficanti de droguri, iar DIICOT a colaborat si cu alte structuri din alte tari pentru a realiza captura.

Cele 2300 de kilograme de cocaina au puritate de 60%. Drogurile erau destinate pietei negre din vestul Europei, Romania fiind tara de tranzit.

„Mai multe persoane au fost retinute, inclusiv capul retelei, un cetatean spaniol de origine marocana. Drogurile veneau din mai multe state din America Latina, in special din Columbia”, a declarat Daniel Horodniceanu, seful DIICOT.

Mai multi cetateni lituanieni, care faceau parte din retea, au sosit in Romania cu o saptamana inainte sa ajunga transportul. Lituanienii au fost retinuti.

Procurorii si politistii au reusit sa infiltreze ofiteri sub acoperire in interiorul retelei.

Precedentul record a fost inregistrat in 2009, atunci cand a fost descoperita o tona de cocaina. (V.E.)

 

Leave a Reply