INCOMPATIBIL! Fostul candidat al PSD la Primaria Timisoara, probleme de integritate! Medicul Florica Birsasteanu este acuzat ca a “ciupit” bani publici pentru firma sa de radioimagistica

birsasteanu

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul deputatului Florica Birsasteanu, pentru ca a detinut, simultan, mai multe functii, respectiv consilier local, administratorul unei firme si director al unui spital.


Inspectorii de integritate au constatat ca deputatul PSD a detinut, in perioada 30 aprilie – 17 iunie 2014, simultan, atat functia de manager interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Pius Brinzeu” Timisoara, cat si functia de administrator in cadrul SC Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu SRL, se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de ANI.

In plus, sustin inspectorii de integritate, Florica Birsasteanu a detinut, in perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, simultan, atat functia de director medical interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Pius Brinzeu” Timisoara, cat si functia de administrator in cadrul SC Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu SRL.

In perioada exercitarii mandatului sau de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. V. Babes – institutie aflata in subordinea Primariei Municipiului Timisoara – a incheiat un contract de furnizare de servicii medicale cu SC Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu SRL – societate in cadrul careia Birsasteanu detinea calitatea de administrator la data incheierii contractului

In baza acestui contract, SC Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu SRL a obtinut venituri in cuantum de 86.305 lei.

Mai mult, arata inspectorii de integritate, Florica Birsasteanu a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de consilier local, a participat la deliberarea si adoptarea unei hotarari a Consiliului Local al Municipiului Timisoara din mai 2013 in urma careia au fost incheiat un contract de inchiriere si un act aditional intre Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes si Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu SRL.

Florica Birsasteanu a fost consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Timisoara in perioada 15 ianuarie 2013 – 26 iunie 2014 si a detinut functia de director medical in perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, respectiv functia de manager interimar, in perioada 30 aprilie – 17 iunie 2014, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta ”Pius Brinzeu” Timisoara.

ANI arata ca deputatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare. (V.E.)

 

One thought on “INCOMPATIBIL! Fostul candidat al PSD la Primaria Timisoara, probleme de integritate! Medicul Florica Birsasteanu este acuzat ca a “ciupit” bani publici pentru firma sa de radioimagistica

  1. Dar cât mai tine prostia asta cu cabinete particulare? Ai cabinet particular marș de la stat! Lasă pe cine își dorește cu adevărată sa vindece oameni! Cei cu cabinete tânjesc doar după bani

Leave a Reply