SUSTINERE! Reprezentantii PMP din Consiliul Judetean Timis sustin interesele localitatilor castigate de fostii primari democrat-liberali! „Fostii primari PDL nu sunt orfani!”

candea+roxana

Pornit din postura de outsider in campania pentru alegerile locale, Partidul Miscarea Populara, avandu-l la „timona” pe fostul presedinte Traian Basescu, a reusit sa incline balanta majoritatii in mai multe judete din tara, printre care si Timisul.


Acest succes politic apare cu atat mai important, cu cat organizatia PMP Timis venea dupa o serie de convulsii interne, puci-uri de conjunctura, soldate cu o serie de demisii demonstrative in randul liderilor informali.

Dupa o campanie electorala in care o mare parte dintre localitatile judetului au fost parcurse la pas de Roxana Iliescu si suita sa de sustinatori si oamerni de imagine, trecerea pragului electoral nu a mai fost o problema, iar negocierile ulterioare au dus la formarea unei majoritati la Consiliul Judetean, alaturi de PSD, si obtinerea unei functii de vicepresedinte al institutiei, dar si conducerea unei comisii, cea de Urbanism. „Prin formarea acestei majoritati la Consiliul Judetean am transmis un semnal in randul electoratului de centru dreapta: primarii fostului PDL nu sunt orfani, cel putin in Timis, ci au poarta deschisa la CJT prin intermediul reprezentatilor PMP. Trebuie sa precizam ca noi nu am facut o alianta cu PSD, de altfel nici nu avem acelasi bazin electoral, ci este vorba despre o majoritate, pentru ca institutia CJT sa poata functiona. Dupa cum a spus si Roxana Iliescu, din partea PNL nu s-a primit nicio oferta concreta, dimpotriva, PMP a aparut pe protocoalele unor intalniri la care nici nu a participat. Presiunile au fost foarte puternice, insa pana la urma s-a hotarat formarea unei aliante viabile alaturi de PSD”, spune consilierul judetean Dorin Candea, care a preluat conducerea Comisiei de Urbanism a CJT.

In opinia sa, proiectele PMP Timis vor putea fi puse mai usor in aplicare in domeniul Urbanistic, mai cu seama ca si Roxana Iliescu are in subordine institutia arhitectului sef. (M.I.)

Leave a Reply