ANCHETA! Razboiul dintre milionarul Romeo Dunca si liderul PSD din Regiunea Vest, Ion Mocioalca, a ajuns in atentia DNA si a instantelor de judecata

dunca 2

Implicarea omului de afaceri timisorean Romeo Dunca in alegerile locale din judetul Caras-Severin nu a avut efectul scontat! Reprezentantul PNL, Marcel Vela, a pierdut presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin, naruind planurile milionarului timisorean, in conditiile in care, ca si la Timis, PSD a reusit sa incropeasca o alianta de conjunctura cu PMP-ul lui Traian Basescu si sa-l propulseze in functia de sef al administratiei judetene pe social democratul Silviu Hurduzeu, fostul prefect de Caras.


In ciuda asteptarilor, alianta PNL-UNPR nu a adus liberarilor decat 14 voturi, in conditiile in care un proaspat consilier al UNPR a tradat, motiv pentru care Marcel Vela a renuntat la mandatul de consilier judetean.

„Am candidat pentru o formula de grup politic care a avut doar 15 voturi, iar ceilalti, 16 voturi. Am stiut ca pierd, dar pentru cei aproximativ 47.000 de cetateni din Caras-Severin, care au votat Marcel Vela – presedinte, fiind primul pe lista PNL, am o datorie morala, sa merg si sa lupt pana la capat, chiar daca am stiut ca pierd, pentru ca important este sa pui, inaintea interesului personal, pe cel al oamenilor. Oricum, ceea ce s-a intamplat acum poate sa fie o lectie de viata, o lectie de politica, o lectie despre oameni. Voi demisiona din functia de consilier judetean, avand in vedere ca eu am candidat pentru functia de presedinte al acestui for”, a declarat Marcel Vela in momentul retragerii din Consiliul Judetean Caras-Severin.

Coincidenta sau strategie politica, si la Timis, reprezentantul PNL la sefia CJT, Alin Popoviciu, a renuntat la mandat de consilier judetean dupa esuarea tratativelor pentru preluarea puterii la Judet…

Mocioalca vrea actiuni la o firma pentru a-l ajuta pe Romeo Dunca

Esecul lui Marcel Vela poate fi interpretat, totusi, si ca o reactie a alegatorilor la acuzatiile extrem de dure ale timisoreanului Romeo Dunca la adresa liderului PSD din Caras-Severin, Ion Mocioalca, un politician cu mare priza la public in judetul vecin. Astfel, in luna mai 2016, cu ocazia lansarii candidaturii lui Ioan Popa la Primaria Resita, care a si castigat functia, Romeo Dunca a avut un discurs exploziv, in care l-a acuzat pe Mocioalca de mai multe fapte de coruptie.

“M-a chemat la dansul sa-i explic proiectul. Era in masura sa ma sprijine pentru ca primarul de la Turnu Ruieni era primar PSD. Mi-a spus: «Romeo, hai sa vedem ce putem face pentru tine ca sa faci acest proiect pe munte. Da, eu te ajut, o sa te ajute primarul de la Turnu Ruieni». Dar mi-a pus o conditie: sa-i dau o parte din partile sociale ale firmei care dezvolta acest proiect, sa i le dau lui. Nu direct, ca sa nu se afle, ci o sa-mi dea un om de incredere, unul Bejerita, sa ma asociez cu el! Sa devin asociat cu Bejerita si el ma ajuta sa semneze si primarul de la Turnu Ruieni, ca o sa primesc si fonduri… Sa fie si el acolo actionar!”, a dezvaluit Romeo Dunca cu ocazia lansarii candidaturii lui Ioan Popa, din partea PNL, la Primaria Resita. In momentul in care Mocioalca i-a cerut actiuni printr-un interpus, Romeo Dunca spune ca s-a enervat si nu a cedat santajului.

„In acel moment m-am suparat si i-am spus ca aici nu se impart bani, ca daca vrea ii dau tot, numai sa faca ceva. I-am spus ceva, cred ca de mama, si nu am devenit asociat cu Bejerita. Și bine am facut, pentru ca acum as fi dat explicatii la DNA. Stiti ca domnul Bejerita a fost gasit cu vreo 10 milioane de euro! Cash! Eu nu am vazut mai mult de 100.000 de euro niciodata si facturez lunar 4 milioane. Dar am si 800 de angajati la care le asigur salariile. De asta am venit, sa nu cumva sa ajunga Mocioalca! Eu cunosc diferenta dintre ei! Mi-e teama sa nu ajung la mana celui care a vrut sa castige pentru el, nu pentru judet”, si-a motivat omul de afaceri din Timisoara sustinerea candidaturii reprezentantului PNL, chiar cu riscul de a fi intrat in atentia procurorilor anticoruptie.

La putin timp de la aceasta declaratie, Ion Mocioalca a negat ca ar fi avut vreo discutie cu Romeo Dunca pe tema investitiilor de pe Muntele Mic. “Am asistat la o piesa de slaba factura, o mizerie de aruncat in campanie electorala, care a fost mediatizata in aceleasi oficioase care ma ataca de luni bune de zile. Aceasta discutie nu a avut loc! Daca exista o astfel de discutie, era spusa pana acum, nu astepta Romeo Dunca localele din 2016. Eu nu ma apuc de povestit acum despre Dunca, proiecte, actiunile lui. Sa stiti ca as avea si eu de spus multe, insa nu vreau sa joc intr-o piesa atat de proasta, cu actori amatori, gen Romeo Dunca si Nelu Taitelu, piese jucate in regie slaba facuta de Marcel Vela. Imi doresc sa fiu in afara jocurilor murdare, chiar daca liberalii au inteles ca trebuie sa ne aruncam laturi in cap unii altora. Din partea mea se aleg doar cu dispretul”, s-a aparat Mocioalca.

Denunt penal pe Facebook! “Zilele in functie iti sunt numarate!”

mocioalca si hurduzeu

Enervat de replica liderului PSD, Romeo Dunca si-a completat denuntul public printr-o postare pe pagina sa de facebook, in care a atacat, din nou, extrem de dur, vorbind despre spaga si trafic de influenta. Dar, paradoxal, si despre modul in care a facut lobby pentru Mocioalca pe langa fostul presedinte al PSD, Mircea Goana.

„L-am cunoscut pe Ion Mocioalca prin 2009, la Poiana Marului. Auzise de proiectul meu de a realiza o zona schiabila noua in muntii din apropiere. Era vremea cand Geoana se consuma pentru a ajunge presedinte, iar din vorba in vorba i-am spus acestui Ion ca sper ca politicienii de la putere si mai ales Geoana, daca va ajunge presedinte, sa inteleaga ca ideile bune, chiar daca vin de la privati ce nu apartin niciunui partid politic, trebuie sprijinite.

Intamplarea a facut ca tocmai in acea zi Geoana sa se afle la bordul unui elicopter operat de firma al carei actionar eram, in calitate de client, plimbandu-se prin tara in dorinta de a convinge electoratul ca altul mai bun ca el nu este. Afland acest lucru, al meu Ion, sesizand o oportunitate de a accede politic, probabil, a inceput sa insiste ca ma va ajuta, daca va avea putere, in realizarea acestui proiect si ca ma roaga sa-l contactez pe dl Geoana, daca se poate in acea zi, inainte ca pilotul meu, Iacobescu, sa decoleze de la Meeting si sa-i transmit ca in judetul Caras-Severin un pesedist onorabil se lupta pentru a face ceva bun pentru zona turistica si implicit pentru oamenii de aici.

L-am crezut ca il intereseaza turismul din zona si, cum fara sprijinul administratiei nu se poate, am urcat intr-o masina si pentru a nu ne auzi nimeni din cei prezenti am plecat cateva sute de metri pe drum.

Ne-am oprit inainte de podul peste raul Sucu din poiana, in imediata vecinatate a unei biserici ce era in constructie. L-am sunat pe pilot si care, fiind in apropierea lui Geoana, mi l-a dat la telefon. Desi nu l-am vazut personal pe liderul PSD de la acea data, acesta a acceptat sa vorbeasca cu mine si am inceput a-l lauda pe Mocioalca, spunand ca face mult si va face si mai mult pentru proiectul meu de la Poiana Marului. Dupa aceea au continuat sa vorbeasca la telefon cei doi, Geoana fiind asigurat ca Mocioalca va face tot ce poate pentru castigarea alegerilor. Probabil ca inca nu avea destula putere la acea vreme, oportunistul inca neajungand la stralucirea necesara pentru a se putea impune, iar umila si neautorizata mea interventie la liderul PSD, care doar din intamplare se afla in relatii economice cu mine, pentru simplul motiv de a fi clientul unei curse aeriene, era si ea utila cat de cat pentru ascensiunea politicianului in formare venit de pe alte meleaguri”, a povestit Dunca.

Spre finalul textului de pe Facebook, Romeo Dunca i s-a adresat direct lui Mocioalca. „Nu Vela e regizorul slab pentru acest spectacol, ci tu, Ioane, esti raul politic ce nu trebuie sa prolifereze si asta nu e o piesa slaba, ci o atentionare reala ca exista oameni ce au puterea si curajul sa spuna lucrurilor pe nume, in marea asta de prosti care continua a va vota desi ati nenorocit si praduit patria, care atunci cand le ajunge scarba la papilele gustative nu se ascund sub mese barfind dupa ce ati plecat. M-ai umilit si ma doare nu pentru ca mi-ai fi luat ceva din buzunare. Sa pierd bani nu e greu de suportat. Ci ai fost pe cale sa-mi ucizi visul de a face ceva pentru copiii si nepotii tai. Suntem din lumi diferite. Tu traiesti din banii statului si ai cunostinte si subordonati pe linie politica ce au acumulat averi din comisioane si relatii comerciale legate de lucrari platite de stat. Zilele in functie iti sunt numarate pentru ca, la cat s-a furat in Caras si la cat a adunat Bejerita, subalternul tau, nu se poate ca cei ce stiu sa caute sa nu vada… vreo legatura intre voi… pentru ca te cunosc si stiu caracterul tau. De e vreun avantaj, esti si tu. Dar asta nu e ilegal. Și te orientezi eficient. Era prostesc sa-l ai nas pe Geoana cand tocmai a pierdut puterea. Mai bine Ponta. Spuneai ca discutia cu spaga in actiuni nu a avut loc, pentru ca altfel nu as fi tinut-o pana acum in campania ta. Afla ca am spus-o de fiecare data cand cineva a adus vorba de tine Doar ca nu s-a potrivit sa fiu intr-un loc interesant”. In urma acestui tir de acuzatii, Ion Mocioalca a anuntat ca-l va actiona in judecata pe Dunca, pentru ca acesta sa-si dovedeasca acuzatiile in fata judecatorilor.

Milionarul Romeo Dunca s-a asociat cu CJ Caras-Severin

muntele-mic-6

Desi a mizat pe succesul lui Marcel Vela la Consiliul Judetean Caras-Severin, pentru ca ulterior institutia sa sprijine afacerile sale de pe Muntele Mic, milionarul Romeo Dunca a decis sa puna raul inainte si sa-si asigure “protectia” Consiliului Judetean inainte de alegerile locale, cand la “butoanele” judetului putea sa ajunga Ion Mocioalca.

Astfel, intr-una dintre ultimele sedinte ale vechiului CJ Caras-Severin, in data de 19 iunie, consilierii PNL au votat, nici mai mult, nici mai putin, decat asocierea administratiei judetene cu Romeo Dunca.

Asta, in ciuda faptului ca consilierii PSD au respins proiectul, votand impotriva, iar consilierii UNPR s-au abtinut de la vot.

Astfel, in Contractul de asociere in participatie incheiat intre CJ Caras-Severin si SC Nordica Turism SRL, firma controlata de Romeo Dunca, se prevede sustinerea proiectului care va transforma Muntele Mic intr-o statiune de iarna de nivel european. Activitatile de agrement si turism de pe versantii sud-estic, sudic si vestic al Muntelui Mic vor fi sustinute de o instalatie de transport pe cablu in zona Valsanu, o instalatie pentru zapada artificiala si o instalatie de iluminat nocturn pentru partia de schi.

Valoarea lor este estimata la circa 4.300.000 euro, fara TVA. Consiliul Judetean are, potrivit contractului, obligatia de a realiza racordul electric in valoare de circa 80.000 de euro, fara TVA, din zona punctului de transformare pana in varful Muntelui Mic, cota 1800, si pana la statia de plecare a telescaunului, cota 1400. Administratia judetului Caras-Severin s-a angajat sa cheltuiasca alti 10.000 de euro, fara TVA, pentru acoperirea necesarului de combustibil la utilajele care vor realiza o parcare pentru 250 de autoturisme, amplasata la iesirea drumului judetean din padure in golul alpin. De asemenea, o alta investitie importanta pentru turistii care vor urca pe munte in perioada de iarna, de care urmeaza sa se ocupe Consiliul Judetean, o constituie operatiunile de intretinere a drumului judetean si de deszapezire pe toata perioada de iarna, de la parcarea din punctul de plecare a telescaunului vechi si pana la zona stanei, la parcare. Contractul de asociere are o durata initiala de 10 ani, care poate fi prelungita. Beneficiile obtinute in urma activitatilor turistice si de agrement urmeaza sa fie impartite intre membrii asociati, Consiliului Judetean revenindu-i o cota parte de 2%.

Reamintim ca Romeo Dunca a demarat doua proiecte majore pe Muntele Mic si pe Muntele Tarcu, unde a construit doua partii de schi, cu o lungime totala de 25 de kilometri. O investitie de 4,3 milioane de euro. Partia de pe Muntele Mic va fi dotata cu nocturna, cu instalatie de zapada artificiala, iar telescaunele vor permite transportul a 1.800 de turisti pe ora.

O alta investitie, care deocamdata stagneaza din cauza proceselor din instantele de judecata, a fost inceputa intre Poiana Marului si Muntele Mic, la Culmea Nedeii. Nu mai putin de 85 km de partie, noua instalatii de teleschi, la altitudini cuprinse intre 800 si 2.200 de metri. Deocamdata, acolo au fost investite 2 milioane de euro, dupa care disputa cu autoritatile de Mediu s-a mutat in sala de judecata. (D.C.)

(PRECIZARE! Intreaga poveste o gasiti in ziarul “Banatul Azi” aflat la chioscurile de difuzare a presei din Timisoara!)

 

 

 

 

One thought on “ANCHETA! Razboiul dintre milionarul Romeo Dunca si liderul PSD din Regiunea Vest, Ion Mocioalca, a ajuns in atentia DNA si a instantelor de judecata

Leave a Reply