CELERITATE! Inspector sef de la DSP Timis, trimis in judecata pentru luare de mita! Procurorii DNA au stabilit un record de celeritate, finalizand ancheta in mai putin de o luna de la flagrant

serban-vlad-1

Chiar daca e vacanta judecatoreasca, Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara functioneaza cu “motoarele” turate la maxim, astfel ca un sef de institutie prins in flagrant de luare de mita, in urma cu nici o luna, a si fost trimis in judecata.


Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a inculpatului Vlaicu Serban, la data faptei delegat in functia de inspector sef al Serviciului de Control in Sanatatea Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica Judeteana Timis, pentru savârsirea a doua infractiuni de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 17 iunie 2016, inculpatul Vlaicu Șerban, in calitatea mentionata mai sus, a pretins de la administratorul unei societati comerciale suma de 400 euro si mai multe produse alimentare (carne, produse din carne, peste), pentru ca in schimb sa renunte la aplicarea vreunei sanctiuni ca urmare a unui control la care s-au constatat nereguli la firma denuntatorului. Totodata, inculpatul l-a asigurat pe omul de afaceri ca ii va oferi pe viitor protectie in ceea ce priveste activitatea de inspectie desfasurata de organele de control din cadrul D.S.P. Timis.

In acelasi context, la data de 22 iunie 2016, inculpatul a primit de la aceeasi persoana suma de 1.800 lei, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Anterior, in aceeasi zi, inculpatul a primit de la o alta persoana fructe si legume in valoare de 59,42 lei in legatura cu neindeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu respectiv aplicarea unor sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor legale privind registrul unic de control. (G.I.)

Leave a Reply