Cristian Busoi, reclamat ca a plagiat-o pe Alina Mungiu in lucrarea de doctorat! Coordonatorul lucrarii a fost prof. dr. Cristian Vladescu, de la Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara

Cristian-BusoiO sesizare de plagiat privind lucrarea de doctorat a lui Cristian Busoi, intitulata “Politici de sanatate in programele electorale si de guvernare in perioada de tranzitie”, a fost depusa la Consiliul Nationale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).


Aceasta sesizare vine dupa ce, in luna februarie, cand era candidatul PNL la Primaria Capitalei, Busoi a fost acuzat ca a plagiat in teza de doctorat in urma unei analize realizate de Stelian Ene, reprezentant al Institutului pentru modernizarea educatiei, publicata pe Contributors.ro. Sesizarea are la baza aceasta analiza.
La vremea aceea, Cristian Busoi, fost deputat de Timis, a negat aceste acuzatii, afirmand ca nu exista nicio problema cu lucrarea sa, iar acum le-a spus colegilor de partid ca “nu are nicio emotie”.

Cristian Busoi, in prezent presedinte al filialei PNL Bucuresti, si-a sustinut lucrarea in cadrul scolii doctorale a Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara, avandu-l coordonator pe Cristian Vladescu.

Conform sesizarii depuse saptamana trecuta, principalele lucrari care constituie sursele posibilului plagiat al lucrarii sunt: Andrei Taranu, “Doctrine politice contemporane”, curs SNSPA 2001 si Alina Mungiu-Pippidi coordonator, “Doctrine politice”, Polirom 1998.

“In cadrul tezei analizate, un procent alarmant din text il constituie preluarile din alte surse, citate corespunzator sau nu. Este evident ca autorul cunoaste rigorile citarii – caci in anumite cazuri citeaza corect – cu toate acestea, in numeroase randuri, transcrie textul din alte surse, fara sa utilizeze ghilimele, apoi numeste cu nonsalanta sursa, ca si cum ar incerca sa se absolve de greseala. Fara a ne pronunta asupra relevantei stiintifice a tezei, pe care o vom lasa la aprecierea specialistilor, ne vom limita la a observa ca contributiile stiintifice ale autorului, in masura in care ele exista, sunt foarte greu de localizat fizic in corpul tezei care pare construita in esenta ca un exercitiu tehnoredactare de text, nu de diseminare a unor rezultate stiintifice”, se arata in sesizarea depusa la CNATDCU.

Semnatarii cer ca, pentru a evita orice suspiciune in legatura cu analizarea tezei de doctorat a lui Busoi, in masura posibilitatilor, sa fie evitata desemnarea printre evaluatori de specialisti care s-au aflat intr-o relatie de natura profesionala sau politica cu autorul, cum este profesorul Virgil Paunescu de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara, care este membru PNL. (V.E.)

Leave a Reply