Vitezomanii din Timis, temperati de politistii de la Rutiera! 122 de soferi au fost amendati pentru depasirea limitelor legale de viteza

viteza rutiera

Jumatate dintre amenzile aplicate de politistii de la Rutiera, in perioada 15 – 17 iulie, s-au datorat vitezei excesive cu care se deplasau soferii indisciplinati pe soselele judetului.


Conform biroului de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, in zilele de weekend, politistii rutieri au desfasurat activitati in scopul prevenirii si combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile nationale, drumurile judetene si in localitati, precum si in vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice si impunerii respectarii normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, politistii au intocmit 7 dosare penale si au aplicat 260 de sanctiuni contraventionale, dintre care 122 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteza impuse pe anumite tronsoane de drum si 46 pentru neutilizarea centurii de siguranta.

Ca masura tehnico-administrativa,  18 permise de conducere au fost retinute in vederea suspendarii pentru neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depasire, limitelor legale de viteza si conducerea sub influenta alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de inmatriculare.

La data de 17 iulie a.c., in jurul orei 08.00, politistii Sectiei 2 Timisoara au depistat un tanar de 22 de ani in timp ce conducea un autoturism pe strada Aries, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat

In jurul orei 18.30, politistii Serviciului Rutier Timis au depistat o femeie de 41 de ani in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii Izvin, fara a poseda permis de conducere.

In urma verificarilor, politistii au stabilit ca autoturismul i-a fi fost incredintat de sora sa, desi cunostea faptul ca aceasta nu  este posesoare de permis.

La aceeasi data, in jurul orei 19.50, politistii Sectiei 4 Timisoara au depistat un barbat de 44 de ani in timp ce se deplasa cu un moped pe strada Felix, avand o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In toate cazurile au fost intocmite dosare penale.

In saptamana care tocmai a inceput, politistii vor desfasura actiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, avertizeaza reprezentantii IPJ Timis. (M.I.)

 

Leave a Reply