PERCHEZITII! Droguri, bani si arme confiscate de politistii de la Crima Organizata in ultimele doua saptamani! 86 de persoane au fost retinute sau arestate

perchezitii1

Politistii din structurile de Combaterea Criminalitatii Organizate au efectuat, in ultimele doua saptamani, 141 de perchezitii domiciliare, care s-au soldat cu confiscarea unor mari cantitati de droguri, a sumei de 1 milion de lei, dar si indisponibilizarea a 6 autoturisme si 3 autoutilitare.


Potrivit IGPR, in perioada 8 – 21 iulie, politistii specializati in Combaterea Criminalitatii Organizate au efectuat 51 de actiuni operative, pentru destructurarea unor grupari infractionale specializate in trafic de persoane, trafic si consum ilicit de droguri, criminalitate informatica si spalare de bani.

“In cadrul investigatiilor, pentru probarea activitatii infractionale a 255 de persoane banuite, politistii au efectuat 141 de perchezitii ce au vizat atat imobilele folosite de acestea, cat si autovehicule pe care cei in cauza le utilizau in activitatea infractionala. In urma administrarii probatoriului, 86 de persoane au fost retinute sau arestate, iar fata de alte 10 a fost luata masura controlului judiciar”, precizeaza sursa citata. IGPR mentioneaza ca in urma actiunilor derulate au fost confiscate 6.673 de grame de canabis, 106 plante de canabis, un gram de cocaina, 12 doze de heroina, 153 de grame de amfetamina, 13,5 grame de marijuana, 22 de capsule, 306 comprimate si 40 de plicuri cu substante psihoactive, 5.900 de grame de masa vegetala, 163 de grame de substanta pulverulenta, noua tiple cu etnobotanice si 28 de ghivece de plante de canabis si cinci cantare”.

“De asemenea, au fost ridicate 14 laptopuri, 2 HDD, 3 tablete, 99 de telefoane mobile, 17 medii de stocare, 89 de cartele SIM, 2 arme, 16 arme albe, noua drujbe, 6 mc de lemne, 234 de articole de imbracaminte, 44 de ceasuri si un kilogram de aur, 1.000.600 de lei si 210 lire sterline.Totodata, pentru recuperarea prejudiciilor cauzate, au fost instituite masuri asiguratorii asupra a 6 autoturisme si 3 autoutilitare”, mai arata IGPR.

La actiunile desfasurate in cadrul unor dosare penale aflate in instrumentarea procurorilor DIICOT au participat 455 de politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale si teritoriale ale Politiei Romane. (V.E.)

 

Leave a Reply