SOC! Un politist de la Biroul Rutier a provocat un grav accident de circulatie, in urma caruia un artist plastic si-a pierdut viata

accident AR

Un accident rutier provocat de un agent de politie de la Biroul Rutier s-a dovedit a fi fatal pentru un artist plastic in plina afirmare.


Sculptorul Florin Ardelean se afla pe locul din dreapta soferului, in momentul in care autoturismul VW Passat, condus de agentul de politie Darius Cret, in varsta de 26 de ani, a derapat si a intrat pe contrasens, dupa care s-a  izbit de un cap de pod.

Impactul a fost atat de puternic, incat pasagerul de pe scaunul din dreapta a fost gasit de paramedici, sositi urgent la fata locului, pe bancheta din spate a masinii, semn ca acesta nu purta centura de siguranta.

Politistul a suferit fracturi severe la membrele inferioare, fiind transportat la spital de o ambulanta.

Tragicul eveniment a avut loc pe DN 79 A, in localitatea Almas.

ardelean

„In noaptea de 24 iunie, la ora 00,30, in timp ce-si conducea autoturismul venind dinspre Gurahont spre Arad, ajungand in fata Primariei Comunei Almas, pe fondul neadaptarii vehiculului la semnele de circulatie (curba obligatorie la dreapta), un conducător auto in varsta de 26 de ani a pierdut controlul volanului si a patruns pe contrasens, intrand in plin intr-un stalp de cap de pod.

In urma impactului, un barbat de 36 de ani – pasager in dreapta soferului – a decedat, iar conducătorul auto a fost ranit grav”, precizeaza reprezentantii IPJ Arad.

Astazi, sculptorul Florin Ardelean va fi condus pe ultimul drum… (V.E.)

UPDATE! “In prima instanta, pe numele politistului Darius Cret a fost intocmit un dosar de cercetare penala, pentru ucidere din culpa, dispunandu-se totodata prelevarea de probe biologice pentru a se stabili daca acesta a consumat sau nu alcool. Avand in vedere ca la prima proba biologica acesta avea o alcoolemie de 1,00 la mie in sange, respectiv de 0,85 la mie la a doua proba, primei acuzatii i se adauga si cea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice, fapte pentru care va trebui sa raspunda in fata legii”, au comunicat reprezentantii IPJ Arad.

Leave a Reply