SANTAJ! Unui jurnalist i s-a interzis sa-si mai exercite profesia, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea o spaga de 2.500 de euro

_julien

Denuntul facut la DNA de un candidat la alegerile locale, care a reclamat faptul ca i se cer bani pentru a fi “ajutat” sa ajunga primar, s-a soldat cu retinerea unui jurnalist cu vechi state de serviciu.


Tanase Julien a fost prins in flagrant in momentul in care primea o spaga de 2.500 de euro, bani pe care i-a cerut insistent de la candidatul la o functie de primar in Mures, pe care l-a asigurat ca-l va ajuta sa castige alegerile.

La data de 24 martie 2016, denuntatorul s-a intalnit cu suspectul Tanasa Julien, pe care l-a recunoscut ca fiind acelasi jurnalist care, in urma cu 4 ani, l-a denigrat in publicatia sa, avantajandu-l si favorizandu-l pe contracandidat sau sa castige acele alegeri.

“In acelasi context, pentru a-i face acelasi serviciu, suspectul Tanasa Julien i-a cerut denuntatorului suma totala de 3.500 euro, asigurandu-l totodata ca va castiga fara dubiu alegerile cu ajutorul actiunilor sale pe care le va indrepta impotriva celui pe care-l ajutase sa devina primar in urma cu 4 ani. In continuare, suspectul Tanasa Julien i-a mai spus denuntatorului ca, in urma cu 4 ani, procedase in aceeasi maniera si cu alti candidati la functiile de primar din alte trei comune. Ulterior, la inceputul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denuntatorului ca, in cazul in care nu ii va aduce suma de bani, redusa in urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o intelegere cu contracandidatul sau si va avea grija din nou ca acesta sa castige alegerile locale. De asemenea, denuntatorul urma sa fie denigrat din nou in publicatia electorala ce urma a fi difuzata in comuna respectiva, prin prezentarea unor fapte neadevarate, ori a unora adevarate, dar cu caracter compromitator”, se arata intr-un comunicat al DNA.

A fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru infractiunea de santaj, iar ulterior masura preventiva a fost inlocuita cu controlul judiciar. Astazi, Tribunalul  Mures a decis mentinerea masurii controlului judiciar, considerata temeinica si legala, si a interzis inculpatului sa exercite profesia de jurnalist. (G.I.)

 

Leave a Reply