REACTIE! Petrecerile private din Palatul Baroc Timisoara trebuie interzise! Consilierul judetean Dorin Candea spune ca va cere modificarea Hotararii CJT care permite inchirierea salilor Muzeului de Arta catre persoane fizice

dorin-candea

Subiect de dezbatere publica in aceste zile, in Timisoara, chiar daca este ocolit de cateva publicatii aflate sub control fratesc, inchirierea Palatului Baroc pentru celebrarea unei zile de nastere in stil Gatsby poate deveni motivul pentru modificarea unei hotarari a Consiliului Judetean Timis.


In conditiile in care prejudiciul  de imagine adus unei importante institutii de cultura a orasului are la baza Hotararea nr. 223 din 16 decembrie 2015 a CJT – temei legal invocat obsesiv pentru a se justifica transformarea Salii Baroce intr-un club de fite -, reprezentantii Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Judetean Timis considera ca se impune modificarea de urgenta a actului legislativ.

“Este cat se poate de clar ca, atunci cand s-a decis si votat inchirierea Salii Baroce catre persoane fizice, s-a avut in vedere derularea unor activitati culturale, nicidecum a unor petreceri private! Pentru ca este vorba despre un Muzeu de Arta, nu despre o cladire oarecare, fara nicio semnificatie istorica. Tocmai de aceea voi propune modificarea imediata a Hotararii nr. 223 a CJT, in sensul introducerii unei mentiuni potrivit careia inchirierea catre persoane fizice a anumitor spatii din Muzeul de Arta sa se poate face doar pentru organizarea unor evenimente culturale. Altfel ne vom trezi in situatia de a banaliza semnificatia Salii Baroce si de a o inchiria pentru nunti si botezuri, majorate si seri ale burlacilor, tuturor celor care platesc taxa de 4.000 de lei”, spune consilierul judetean Dorin Candea, presedintele Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrari publice si protectia mediului. (M.I.)

Leave a Reply