IMORALITATE! Conferentiar universitar trimis in judecata, dupa ce a cerut unei studente sa intretina relatii sexuale cu el pentru a o trece examenul

petrovici

Un conferentiar universitar care obisnuia sa ceara favoruri sexuale studentelor pentru a le da nota de trecere la examen a fost trimis in judecata de procurori, sub control judiciar, fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, fals intelectual si folosirea abuziva a functiei in scop sexual.


In cazul in care va fi gasi vinovat, Constantin Petrovici risca pana la 7 ani de inchisoare.

Din rechizitoriul intocmit de procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, la data de 25 august 2016, reiese ca in zilele de 16 si 17 iunie 2016, in calitate de conferentiar in cadrul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, inculpatul Petrovici Constantin i-a solicitat unei studente sa intretina relatii sexuale cu el pentru a o promova la disciplina Didactica activitatilor matematice pentru invatamantul prescolar si primar, al carei titular este.

La data de 17 iunie 2016, inculpatul a consemnat in catalogul Facultatii de Psihologie si stiinte ale Educatiei, corespunzator anului universitar 2014-2015, faptul ca studenta a obtinut nota 5 la disciplina respectiva desi, in realitate, aceasta obtinuse nota 3.

Totodata, inculpatul i-a dat de inteles aceleiasi studente ca a determinat secretarul facultatii sa faca modificarile necesare din catalogul electronic, in sensul inserarii notei 5 in locul notei 3, urmand a-i solicita studentei sa aiba relatii sexuale si cu el.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Iasi. (G.I.)

Leave a Reply