URMARIT PENAL! Chestorul de politie Petre Toba, citat la DNA pentru a i se aduce la cunostinta ca este acuzat de favorizarea infractorului

toba demisie

Fostul ministru de Interne, chestorul Petre Toba, a fost citat, astazi, la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile sub care este cercetat, alaturi de alte 24 de persoane, in dosarul Departamentului de Informatii si Protectie Interna (D.I.P.I.).


Conform procurorilor DNA, la data de 1 aprilie 2016, suspectul Toba Petre, in calitate de ministru al Afacerilor Interne, printr-o adresa scrisa, a refuzat, cu incalcarea legii, declansarea procedurii de declasificare a inscrisurilor retinute ca mijloace de proba in dosarul nr. 20/P/2016, al Directiei Nationale Anticoruptie, in scopul excluderii unor probe utile dovedirii acuzatiilor la adresa chestorului Gabriel Oprea, in dosarul respectiv.

In prezenta cauza penala, suspectul Toba Petre este cercetat pentru favorizarea infractorului, alaturi de alte 24 de persoane – sefi si angajati din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Informatii si Protectie Interna (D.I.P.I.), suspecte pentru infractiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu, fals si uz de fals. “Mi s-a adus la cunostinta faptul ca s-a dispus inceperea urmaririi penale vizavi de comiterea infractiunii de favorizarea faptuitorului. Dupa cum cunoasteti foarte bine, niciodata nu am comentat un dosar penal, cu atat mai mult nu il voi comenta acum. De asemenea, faza de urmarire penala este o faza confidentiala si va rog sa ma intelegeti ca nu va pot… Cum v-am spus si la inceput, in continuare cred in nevinovatia mea si voi prezenta toate probele”, a afirmat Toba, la iesirea din sediul DNA. (V.E.)

Leave a Reply