CALAUZE! Retea de trafic de migranti destructurata la granita de sud-vest! Patru calauze sarbe, prinse in timp ce conducea un grup de 24 de migranti

 

migranti TM

In urma monitorizarii activitatii infractionale a unei grupari organizate de trafic de migranti, Politistii de Frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara in cooperare cu B.C.C.O Timisoara, D.O.S., sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T Timisoara au destructurat o retea de trafic de migranti, reusind sa retina in apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad un grup de 24 migranti si 4 calauze.


Politistii de Frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara, in cooperare cu Serviciul Teritorial D.I.I.C.O.T Timisoara si D.O.S, la data de 13.09.2016 au organizat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta a Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare.

Astfel, in jurul orei 22.00, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, a fost observat un grup de persoane care incerca sa treaca ilegal frontiera spre Ungaria prin apropiera Punctului de Trecere a Frontierei Cenad.

Imediat s-a declansat o actiune tactica specifica politieneasca, in urma careia au fost retinute 24 de persoane de origine afro-asiatica si 4 calauze de nationalitate sarba.

Din cele 4 calauze, una a fost retinuta impreuna cu grupul de migranti, una in localitatea Timisoara si doua in Punctul de Trecere a Frontierei Cenad.

Grupul de migranti de origine siriana si calauzele au fost preluate si transportate la sediul I.T.P.F. Timisoara in vederea continuarii cercetarilor. Anchetatorii au aflat ca fiecare migrant a platit cate 5.000 de euro traficantilor pentru a fi trecut frontiera. (V.E.)

Leave a Reply