DOSARUL POLI! Nicusor Miut, fostul director al Directiei Patrimoniu din Primaria Timisoara, adus la proces in catuse si flancat de gardieni

Nicusor-Miut

Tribunalul Timis a decis sa amane inceperea dezbaterilor in dosarul finantarii ilegale a Poli Timisoara, din perioada in care echipa a fost patronata de afaceristul Marian Iancu, din cauza unei erori de forma a completului de judecata.


Mai exact, pentru termenul de astazi a fost citata, ca parte civila, Primaria Municipiului Timisoara, care, insa, nu are personalitate juridica.

In aceste conditii, s-a acordat un nou termen, pentru data de 19 octombrie, cand va fi citat Municipiul Timisoara, prin reprezentatul sau legal, primarul Nicolae Robu.

Reamintim ca Tribunalul Timis a respins toate exceptiile invocate de inculpati in faza de camera preliminara si a decis inceperea dezbaterilor de fond. In acest dosar instrumentat de DNA, Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, Violeta Mihalache, Smaranda Haraciu si Ileana Delia Dumitru urmeaza sa fie trasi la raspundere penala pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in timp ce Adrian Orza, fostul viceprimar al orasului, actual consilier local, Martin Staia, Alina Pintilie, Florin Mirel Munteanu, Mariana Dimitriu si Miut Nicusor, care-si ispaseste o pedeapsa privativa de libertate intr-un alt dosar, vor fi judecati pentru complicitate la abuz in serviciu daca daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, inculpatii au prejudiciat bugetul orasului cu 31,6 milioane de lei, adica aproape 7 milioane de euro. De altfel, Primaria Municipiului Timisoara a comunicat ca se constituie parte civila cu suma de 31.669.417,71 lei.

In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatilor Miuţ Nicusor Constantin, Cojocari Ioan, Ciuhandu Gheorghe Coriolan, Staia Martin, Munteanu Mirel Florin, Pintilie Alina, Dimitriu Mariana si Haracicu Smaranda Maria.

De mentionat ca, la termenul de astazi, fostul sef al Directiei Patrimoniu din Primaria Timisoara, a fost adus la sala cu catuse pe maini, aparitia sa in sala de judecata flancat de gardienii de la Peniteciar starnind rumoare in sala de judecata. (G.I.)

 

 

Leave a Reply