SUSPECT! Senatorul Vasile Blaga, audiat la DNA Ploiesti intr-un dosar de coruptie! Copresedintele PNL este acuzat de trafic de influenta

blaga 2

Desi si-a asigurat primul loc pe lista de senatori in Timis, copresedintele PNL, Vasile Blaga, risca sa ramana in afara Parlamentului dupa alegerile generale din decembrie. Motivul il reprezinta un dosar penal deschis de procurorii DNA PLoiesti, in care Vasile Blaga are calitatea de suspect.


De altfel, fostul lider al PDL s-a prezentat in aceasta dimineata la DNA Ploiesti, unde a fost chemat pentru a fi audiat in calitate de suspect intr-un dosar de coruptie, au declarat  surse judiciare.

Potrivit acestora, ar fi vorba de luare de mita la acordarea unui contract. Fapta s-ar fi petrecut intre 2009 si 2012, dar nu e clar deocamdata in ce calitate. Potrivit Digi 24, Blaga este acuzat de trafic de influenta. Ar fi vorba de comisioane de 10% din valoare unor contracte publice, sumele s-ar ridica la cateva sute de mii de euro.

Potrivit altor surse judiciare citate de Agerpres, ar fi vorba de bani  pentru campania electorala. Denuntatorul ar fi patronul Tehnologica Radion. Acesta ar urma sa fie audiat in dosar. Blaga ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte in mod preferenţial.

Ar fi vorba de denunturi facute in inchisoare. In dosar ar mai putea fi audiata si Elena Udrea.

Vasile Blaga a mai fost citat la DNA pana acum, in calitate de martor, in noiembrie 2015, aprilie 2016, dar si 2011, intr-un alt dosar.

Ultima data a fost audiat pe 19 septembrie la sediul central al DNA in calitate de martor intr-un dosar care viza o mita la IJP Bihor, in care a fost implicat chestorul Liviu Popa.

Vasile Blaga a fost ministru de interne din decembrie 2009 pana in septembrie 2010, cand a demisionat, in urma protestului organizat de politisti care si-au aruncat caschetele in fata palatului Cotroceni.

Din noiembrie 2011 pana in iulie 2012 a ocupat functia de presedinte al Senatului iar din iunie 2012 pana in noiembrie 2014 a fost presedintele fostului PDL. In urma fuziunii cu PNL, a devenit copresedinte alaturi de Alina Gorghiu. (V.E.)

Leave a Reply