SEMAFOARE! In timp ce Timisoara a fost impanzita de semafoare clasice, in Ucraina se experimenteaza, deja, semafoarele viitorului

semafor-ucraina

In timp ce Timisoara a fost impanzita de sute de semafoare, care mai mult blocheaza traficul decat il descongestioneaza, in Kiev, capitala Ucrainei, s-au instalat cateva semafoare ale viitorului, dupa cum consemneaza ziarul Libertatea, din Cernauti.


“In capitala Ucrainei au aparut cateva semafoare experimentale pe care autoritatile le-au instalat in cele mai importante intersectii din oras.

Principala diferenta dintre noile semafoare si cele traditionale este ca semnalele luminoase sunt dublate pe toata suprafata stalpului care mentine dispozitivul deasupra carosabilului.

Ideea presupune ca soferii si pietonii sa poata vedea de departe cand este aprinsa culoare rosie, galbena sau verde.

Autoritatile din Kiev urmeaza sa realizeze un sondaj si daca semaforul va fi pe placul cetatenilor atunci tot orasul va fi impanzit de acestea. Pe retelele de socializare ideea a fost deja apreciata pozitiv.

Insa, acest lucru nu a ramas fara critici. Designerul Igor Sklearevskii, seful echipei care a dezvoltat schema si navigarea in metroul din Kiev, a citat din Convetia de la Viena ca „pe orice semn, suport sau oricare alt dispozitiv destinat pentru dirijarea traficului rutier este interzisa amplasarea unor obiecte care ar putea orbi participantii la trafic sau sale distraga atentia, generand astfel situatii periculoase care ar putea cauza accidente”. (M.I.)

Leave a Reply