PERCHEZITII! Proxeneti din Timis si Caras-Severin, “saltati” de mascati intr-un dosar instrumentat de autoritatile judiciare din Franta

politisti perchezitii

Procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara au efectuat, luni dimineata, un numar de 12 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Caras-Severin (Oravita si Moldova Noua) si Timis (Jimbolia) in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de  trafic de persoane si proxenetism care actiona pe teritoriul Frantei.


Operatiunea s-a desfasurat in baza unei cereri de asistenta juridica internationala emisa intr-o cauza instrumentata de catre autoritatile judiciare din Lyon, Franta.

In cauza au fost identificate un numar de 13 persoane de pe raza judetului Caras-Severin a caror activitate infractionala a constat in racolarea si traficarea din Franta in Romania a unor persoane de sex feminin care se prostituau in diferite zone, membrii grupului asigurand logistica si gestionarea afacerii, existand situatii in care acestiau isi impuneau regulile prin folosirea violentei.

In cursul zilei de astazi s-au desfasurat simultan in Franta si Romania actiuni de destructurare a grupului infractional organizat.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caras-Severin, in vederea audierilor si dispunerii masurilor legale care se impun. La activitati au participat si jandarmi.

“Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, au dat asigurari anchetatorii. (V.E.)

Leave a Reply