Timisoara ar putea fi legata de reteaua europeana de piste de biciclete! Proiectul beneficiaza de sustinerea oficialului Michael Cramer, din Parlamentul European

sorin grind - grapini

Turismul si transportul, ca oportunitati de dezvoltare regionala, au fost principalele subiecte dezbatute la conferinta organizata, astazi, la Palatul Administrativ, de eurodeputatul Maria Grapini. Insusi sefului Comisiei de Transport si Turism a Parlamentului European, Michael Cramer, a dorit sa participe la aceasta intalnire, unde a pledat pentru realizarea unei legaturi intre reteaua europeana de piste de biciclete si ruta turistica de vizitare a tarilor din estul Europei.


Totusi, in conditiile in care reteaua europeana de piste de biciclete se termina la Szeged, in Ungaria, sefului Comisiei de Transport si Turism a Parlamentului European a promis ca va sustine prelungirea acesteia si realizarea unei legaturi cu Timisoara.

Una dintre concluziile dezbaterii, ca nu se poate face turism de calitate fara drumuri bune, a fost exemplificata de Maria Grapini, care a spus ca o vizita la Cascada Bigar, impreuna cu oficialul european, a fost anulata din cauza drumului de acces aproape impracticabil.

dezbatere CJT

Prezent la eveniment, viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a readus in atentia publica lipsa unei sosele de calitate care sa lege orasul de pe Bega de autostrada A1, problema care trebuie rezolvata in perspectiva preluarii, in 2021, a mandatului de Capitala Europeana a Culturii.

Alaturi de oficiali din Ungaria, Serbia si Bulgaria, la conferinta a participat si Loredana von Buttlar, sef adjunct de unitate in cadrul Directiei Generale pentru Politica Urbana si Regionala a Comisiei Europene, care a anuntat ca numarul turistilor europeni, estimat la un miliard de persoane in acest an, se va dubla pana in 2030, motiv pentru care trebuie gasite oportunitati pentru dezvoltarea acestui sector economic. (M.I.)

Leave a Reply