INCREDIBIL! Judecatoria Timisoara a respins o cerere de ajutor public judiciar formulata, intr-un dosar de partaj, de un finantist din conducerea ANAF Timis

anaf-timisoara

Printre cererile exotice de ajutor public judiciar respinse de Judecatoria Timisoara in ultima vreme, ca urmare a faptului ca petentii nu au reusit sa demonstreze ca sunt saraci sau un venit lunar mai mic de 300 de lei pe membru de familie, se numara si actiunea unui finantist timisorean.


Aflat in plin proces de partaj cu fosta sotie, angajatul Directiei Generale a Finantelor Publice Timis a facut o cerere de ajutor public judiciar – sub pretextul ca nu poate sa-si  permita angajarea unui avocat -, mizand, probabil, pe greutatea functiei sau pe lipsa de vigilenta a instantei.

In conditiile in care actuala consoarta a finantistului este chiar avocat, cu venituri consistente, iar salariul finantistului depaseste suma de 4.000 de lei lunar, cererea de ajutor public judiciar apare cu atat mai interesanta, cu cat tradeaza faptul ca unii judecatori mai generosi admit astfel de cereri false prin care se “fenteaza” bugetul Ministerului Justitiei.

“Reaua-credinta a petentului, care face astfel de cereri, este prezumata! Nu este posibil sa ceri ajutor financiar din partea statului, cata vreme tu ai venituri lunare considerabile. Este posibil ca acest caz simptomatic sa dezvaluie existenta unor filiere judecatoresti prin care se prejudiciaza bugetul Ministerului Justitiei”, considera un avocat din Baroul Timis. (V.E.)

One thought on “INCREDIBIL! Judecatoria Timisoara a respins o cerere de ajutor public judiciar formulata, intr-un dosar de partaj, de un finantist din conducerea ANAF Timis

Leave a Reply