EXPLOZIV! Fostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar, arestat preventiv pentru o perioada de 30 de zile! Finantistul si-a negociat o spaga de 3 milioane de euro cu o firma de IT

blejnar-112

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost arestat preventiv pe o perioada de 30 de zile, sub acuzatia de trafic de influenta, mandatul fiind emis de judecatorii Tribunalului Prahova, la  cererea procurorilor DNA Ploiesti.


Potrivit DNA, Blejnar este suspectat ca a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice pe care o conducea.

“Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unor subalterni, pentru ca acesti sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incât aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri. In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si ceilalti functionari implicati in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Din raport mai rezulta ca suma de 13.172.520 lei, reprezentând un procent de 20,46% din valoarea totala achitata de ANAF, in baza celor doua contracte, a fost redirectionata prin conturile bancare ale unor firme folosite in efectuarea de tranzactii de tip evazionist, in virtutea unor documente fiscale cu un continut nereal.

“Scopul final al acestor procedee si manopere a fost acela de a retrage sumele de bani in numerar, in acest sens fiind folosit un lant de societati comerciale de tip fantoma, toate din Bucuresti, ai caror asociati, de regula, sunt cetateni arabi, in anumite cazuri acestia fiind cooptati in firma dupa data redirectionarii sau retragerii sumelor de bani in cauza”, se arata in referat.

Procurorii au apreciat ca faptele pentru care este anchetat Sorin Blejnar sunt grave si se impune ca acesta sa fie arestat preventiv, mai cu seama ca acesta a fost cercetat, in trecut, pentru infractiuni de evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat, cauze aflate in prezent pe rolul instantelor de judecata. (V.E.)

Leave a Reply