PREVENTIE SAU ABUZ? Un tanar rebel din Timisoara, ridicat de pe strada si anchetat, dupa ce a scris un comentariu agresiv la adresa ambasadorului SUA la Bucuresti

samson

Un tanar din Timisoara reclama faptul ca, in ziua in care ambasadorul american la Bucuresti, Hans Klemm, a tinut o conferinta la Universitatea de Vest, a fost ridicat de pe strada de agenti in civil si dus intr-o locatie din Complexul Studentesc, unde a fost pus sa dea o declaratie ce viza un comentariu personal postat pe Facebook.


“Pe data de 8 noiembrie, la ora 10,15, in drum spre Universitatea de Vest Timisoara, pe strada Plautius Andronescu, am fost interceptat si abordat de agenti de politie in civil, si posibil din servicile secrete. Am fost legitimat, si mi s-a indicat sa-i urmez la o locatie din complexul studentesc, unde am dat o declaratie si am fost informat pentru motivul retinerii mele, respectiv un comentariu agresiv (interpretabil) dat pe reteaua de socializare facebook, la adresa ambasadorului SUA, cu cateva zile inaintea conferintei de la UVT.

Dupa ce am dat declaratia, mi s-a spus sa astept pentru ca se fac verificari la Sectia 2 Politie. Am fost tinut intentionat ca sa nu mai apuc sa ma intorc inapoi la conferinta, de frica sa nu-i pun anumite intrebari jenante pentru ambasadorul SUA. Dupa 2 ore, am fost condus cu masina de politie la Sectia 2 unde am fost cantarit, masurat, fotografiat, amprentat. Nu mi s-au prezentat alte motive pentru retinerea, si luarea acestor masuri”, a declarat Daniel Florin Samson pentru site-ul de stiri Flux 24.

Acesta si-a exprimat convingerea ca agentii care l-au retinut pentru a nu ajunge in preajma ambasadorului Americii s-au autosesizat dupa comentariul de pe Facebook. “Si daca ar fi vrut sa ia masuri de precautie, ma puteau perchezitiona inainte sa intru la conferinta, si eventual sa faca un camp tactic in jurul meu, pentru a proteja ambasadorul”, mai spune Samson.

Sa mai spunem ca Daniel Florin Samson este considerat un protestatar atipic, dupa ce, in luna iunie 2015, a iesit de unul singur in Piata Operei din Timisoara, purtand o pancarda anti-Ponta. ”E a treia oara cand merg singur la protest. Dar am vazut ca deranjez urat de tot. Am stat o oră si ceva in soare cu steagul si cu mesajul in mana. V-ati trimis ”licuricii” sa ma intimideze si sa ma demoralizeze. Dar s-au intors licuricii intimidati si demoralizati. Daca vreti sa reusiti ceva cu mine, aveti alte optiuni: cutite, bate, trancane…”, a comentat tanarul rebel pe o retea de socializare. Este posibil ca acesta sa se adreseze Parchetului cu o plangere in rem pentru lipsire de libertate in mod ilegal… (V.E.)

Leave a Reply