SOC POLITIC! Condamnare definitiva pentru Constantin Ostaficiuc, fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis in dosarul parcelei de teren atribuita ilegal fiicei sale

ostaficiuc2

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, are un final de cariera politica neasteptat, dupa ce a fost prins in conflict de interese de Agentia Nationala de Integritate (ANI).


In urma unei investigatii, inspectorii de integritate au descoperit ca, in timpul mandatului sau, Consiliul Judetean Timis a atribuit firmei Ornella Desing SRL o parcela de teren in Parcul Industrial si Tehnologic Timisoara, printr-o procedura de concesionare aflata in afara legii.

In conditiile in care actionariatul firmei favorizate era compus din sotia, fiica si ginerele sau, Constantin Ostaficiuc a fost acuzat de conflict de interese, mai cu seama ca a semnat personal documentele de concesionare. Mai mult, fostul presedinte al CJT s-a preocupat ca firma familiei sale sa fie scutita de plata unei redevente restante de aproape 5.500 de euro.

Judecat pentru conflict de interese, fostul “brand” politic al Timisului a fost condamnat de catre judecatorii Curtii de Apel Timisoara la o pedeapsa de opt luni de inchisoare, cu suspendare pe o durata de incercare de doi ani si opt luni.

Initial, in prima instanta, Tribunalul Timis a hotarat condamnarea lui Ostaficiuc la 1 an de inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de trei ani. In conditiile in care Ostaficiuc mai este judecat in dosarul finantarii ilegale a Poli Timisoara, orice condamnare atrage executarea pedepselor in spatele gratiilor. (V.E.)

 

 

 

Leave a Reply