ORDIN! Spitalele si serviciile de ambulanta, obligate sa publice pe internet toate contractele de achizitii publice care depasesc 20.000 de lei

achizitii-publice

Spitalele publice, serviciile judetene de ambulanta si institutiile din subordinea sau in coordonarea Ministerului Sanatatii vor trebui sa-si publice toate contractele de achizitie cu o valoare de peste 20.000 de lei.


Ordinul ministrului Vlad Voiculescu a aparut astazi in Monitorul Oficial, impreuna cu ordonanta de urgenta privind noile criterii de selectie a managerilor de spital.

Spitalele si serviciile de ambulanta vor fi obligate sa-si publice contractele de achizitie cu valoare de peste 20.000 lei, in termen de sapte zile de la finalizarea procedurii de atribuire. Vor fi facute publice, dupa caz, solicitari de clarificari, clarificari transmise/primite de autoritatea contractanta, contractul de achizitie sau acordul cadru, inclusiv anexele.

Ordinul ministrului Vlad Voiculescu a aparut astazi in Monitorul Oficial, impreuna cu ordonanta de urgenta privind noile criterii de selectie a managerilor de spital. In plus, in cazul achizitiilor facute prin cumparare directa, va trebui publicata si o nota justificativa.

De asemenea, managerii de spital nu vor mai avea voie sa exercite alte functii salarizate, nesalarizate sau/si indemnizate, cu exceptia functiilor sau activitatilor in domeniul medical desfasurate in aceeasi unitate sanitara, cu respectarea programului de lucru.

Cu alte cuvinte, activitatea medicala va trebui sa fie desfasurata dupa incheierea programului de manager. In plus, managerii nu mai au voie sa fie in conducerea partidelor politice sau a societatilor comerciale. (M.I.)

 

Leave a Reply