FIRST TECH CHALLENGE! Fosta vedeta TV Dana Razboiu coordoneaza competitia nationala de robotica pentru elevi! Timisoara este reprezentata de Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, unde se va contrui un robot cap-coada

roboti-1

Caravana FIRST Tech Challenge Romania s-a oprit, sambata dupa amiaza, si la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timisoara, unde au fost descarcate trusele si echipamentele necesare pentru a se construi un robot cap-coada. Liceul din Timisoara s-a inscris in FIRST Tech Challenge, cea mai importanta competitie de robotica pentru liceeni desfasurata la nivel international.


Acestia trebuie sa realizeze roboti, sa ii programeze astfel incat sa poata executa sarcinile prevazute in concurs si sa se dovedeasca mai buni decat cei ai echipelor rivale. Trebuie sa poata vorbi in fata audientei despre caracteristicile lor tehnice. Sa ii piloteze.

Echipamentele in valoare de peste 5.000 de euro au fost primite gratuit din partea organizatorilor – Asociatia Natie Prin Educatie, cu sprijinul partenerilor BRD-Groupe Société Générale, Vodafone Romania, Dedeman -, reprezentati la Timisoara de fosta vedeta TV, Dana Razboiu, presedintele Asociatiei Natie Prin Educatie.

roboti-3“Sunt foarte fericita ca putem sa organizam cea mare competitie de robotica la noi in tara; este un proiect in care ma implic cu tot sufletul, iar copiii care s-au inscris sunt foarte entuziasmati. Ideea de a aduce conceptul acesta in Romania a pornit de la pasiunea lui Victor, fiul meu cel mare, pentru tehnologie si roboti. El face parte din echipa care a castigat anul acesta locul intai in Australia si in Germania. Castigatorii finalei din Romania vor merge, in aprilie 2017, la Campionatul Mondial de Robotica din Statele Unite” a declarat Dana Razboiu.

Ideea FIRST Tech Challenge Romania a fost prezentata, in acest an, in liceele din tara in cadrul unei caravane. Raspunsul elevilor si al profesorilor, care au intuit imediat oportunitatea de invatare, de utilizare a principiilor de inginerie in domeniul roboticii intr-un mediu competitiv, a fost entuziasmant si, astfel, s-a ajuns la un numar de 50 de echipe participante.

Peste 800 de elevi din 48 de licee, raspandite in 33 de orase din tara, au primit gratuit, deja, kit-uri si echipamente evaluate la 280.000 euro. De asemenea, elevii vor avea acces şi la webinarii si tutoriale online de proiectare, design si programare, alaturi de sesiuni de training live desfaşurate la FIRST Tech Challenge Hub, cu sprijinul Universitatii Politehnice Bucuresti. (M.I.)

Leave a Reply