DOSARUL DISAGA! Politia Timis obligata la plata a 150.000 de euro daune morale, dupa ce un cetatean din Gataia a fost ucis in bataie de un politist! Ofiterul acuzat de loviri cauzatoare de moarte, 5 ani de inchisoare

politist-bataie

Fostul sef al Politiei Orasului Gataia, comisarul Daniel Disaga, a fost condamnat la inchisoare cu executare in dosarul de loviri si vatamari cauzatoare de moarte in care a fost trimis in judecata, dupa ce o persoana si-a pierdut viata violent in sediul postului de politie din Timis.


In ciuda eforturilor avocatei Carmen Obirsanu de a demonstra ca ofiterul nu este vinovat, pledand pentru o moarte survenita pe fondul unor afectiuni mai vechi ale victimei, Tribunalul Timis a decis sa-l trimita dupa gratii pe Daniel Disaga pentru o perioada de 5 ani.

De asemenea, inculpatul a fost obligat, in solidar cu partea responsabila civilmente Inspectoratul Judetean de Politie Timis, sa plateasca concubinei si copiilor victimei cate 50.000 de euro, in total 150.000 de euro, cu titlul de daune morale, dar si 7.000 de lei reprezentand cheltuielile de inmormantare. Pentru a avea garantia acestor plati, instanta a pus sechestru asigurator pe bunurile inculpatului.

Instanta a respins cererea de renta viagera in valoare de 500 euro/lunar formulata de partile civile Darius si Alexandru Ivanescu, fiii victimei Viorel Ivanescu.

“Este o sentinta care demonstreaza ca judecatorul cauzei nu a fost convins suta la suta de vinovatia inculpatului Disaga. Altfel, nu se poate explica de ce s-a pronuntat o condamnare la 5 ani inchisoare, cand pedeapsa minima pentru loviri si vatamari cauzatoare de moarte este de 6 ani inchisoare. Deci, un an sub minimul legal, ceea ce denota suspiciunile magistratului cu privire la gradul de vinovatie a clientului meu. Vom ataca sentinta la instanta superioara”, a precizat avocata Carmen Obirsanu.

Reamintim ca, in acest dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, comisarul Daniel Disaga este acuzat ca, in august 2014, ar fi lovit cu pumnul un barbat, in sediul Politiei Gataia, iar acesta s-ar fi dezechilibrat si lovit cu capul de parchet, decedand la scurt timp. In timp ce aparatoarea Carmen Obirsanu a cerut achitarea inculpatului, in baza unei contraexpertize care a stabilit ca moartea avut alte cauze decat pretinse violente din sediul Politiei, concubina victimei si cei doi copii minori s-au constituit parti civile cu suma de 1,5 milioane de euro. (G.I.)

Leave a Reply