ATAC LA PNL! Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, acuzat ca ar fi plagiat mai multe articole stiintifice! “Daca se confirma acuzele, va trebui sa se retraga din parlament!”

pirtea-

Aproape de finalul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, PNL Timis primeste o puternica lovitura de imagine, dupa ce o ancheta jurnalistica a dezvaluit ca Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, aflat pe locul I pe lista pentru Camera Deputatilor, ar fi plagiat mai multe articole stiintifice semnate in perioada 2008 – 2015.


Lucrarile plagiate sunt semnate, la coautori, de Ana Cristina Nicolescu si Claudiu Botoc, cadre universitare la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor, care au cunoscut o ascensiune universitara vertiginoasa dupa ce, in 2008, Marilen Pirtea a devenit decanul facultatii.

“Am solicitat retragerea numelui meu din lista de autori din primul moment în care am aflat de existenta articolelor. Nu le-am inclus niciodata intre publicatiile mele”, s-a aparat Pirtea de acuzatiile ca ar fi semnat in calitate de coautor si doua articole de chimie, domeniu in care nu are nicio expertiza.

De altfel, dupa 2010, rectorul UVT a publicat 4 carti ca prim autor, alte 13 carti in calitate de coautor si 151 de articole stiintifice, majoritatea in calitate de coautor, rezultand o activitate de cercetare extrem de prolifica, media anuala fiind de 9,4 articole si 1,06 carti publicare in calitate de autor sau de coautor. „Daca se dovedeste ca a plagiat, drumurile PNL si ale domnului Pirtea se vor desparti. Sa nu uitam ca este campanie electorala si ca este ultima saptamana de campanie, motiv pentru care as trata acest subiect ca pe unul sensibil. Daca, la un moment dat, criteriile de integritate sunt incalcate, drumurile trebuie sa se desparta!”, a declarat Alina Gorghiu, in timp ce liderul PNL Timis, Nicolae Robu, spune ca imaginea partidului este afectata de aceste acuzatii. „Daca se confirma acuzele, va trebui sa se retraga din parlament. Nu putem, pe baza unui articol aparut intr-un ziar, sa-i cerem sa se retraga de pe lista de candidati. Are dreptul la aparare, se va clarifica intr-un fel sau altul”. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply