FLAGRANT! Doi muzicieni ai Filarmonicii “Banatul”, prinsi in flagrant in timp ce incercau sa vanda droguri de mare risc

tenor-2

Doi artisti ai Filarmonicii “Banatul” din Timisoara au fost retinuti pentru trafic international de droguri de mare risc, dupa ce au fost prinsi in flagrant de procurorii DIICOT in timp ce incercau sa vanda 700 de pastile de ecstasy si 900 de timbre LSD.


Tenorul Mario Agache si contrabasistul Mihai Pauna au testat piata si, ulterior, au negociat cu un traficant sa vanda toata marfa la pretul de 10.000 de euro. Dupa o prima livrare, in momentul tranzactiei finale, intr-o parcare din Timisoara, au aflat ca potentialul client nu este altceva decat un investigator sub acoperire.

Potrivit anchetatorilor, se pare ca drogurile au fost aduse din Olanda, tara vizitata recent de Filarmonica Banatul cu prilejul unui concert, insa, deocamdata, nu se stie cu exactitate daca marfa a fost introdusa in tara de acestia sau de intermediari.

“Sunt socat! De zece ani organizam turnee in Olanda, Franta, Belgia, dar niciodata nu am auzit si nici nu am suspectat pe cineva de asemenea fapte. In functie de ce se va decide in cursul anchetei si de ceea ce va stabili instanta, ei vor mai fi sau nu angajati ai filarmonicii. Deocamdata, au ziua de lucru taiata, ca nu s-au prezentat la munca”, a declarat directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Garboni, pentru cotidianul Renasterea banateana.

In cazul in care vor fi gasiti vinovati, cei doi artisti risca pedepse de pana la 12 ani de inchisoare. (G.I.)

UPDATE! Tribunalul Timis a admis propunerea procurorilor DIICOT si a decis arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile a artistilor de la Filarmonica Banatul din Timisoara!

Leave a Reply