REZULTAT! Prima tara in care s-a terminat procesul electoral este Noua Zeelanda! USR-ul a castigat cu peste 66%, fiind urmat de PNL si PMP

vot-noua-zee

Procesul electoral s-a incheiat in Noua Zeelanda si a fost intocmit, deja, procesul verbal la sectia 43, “Diaspora”, spun surse de la aceasta sectie.


Din cele 63 de voturi exprimate, 42 sunt ale USR-ului lui Nicusor Dan, 11 ale PNL si 6 ale PMP. Doua sau trei voturi s-au dus si catre PSD…

Romanii din Noua Zeelanda au fost primii care si-au exercitat dreptul la vot la alegerile parlamentare, la sectia nr. 18 din Auckland. Aceasta a fost deschisa la ora locala 7, ora 20 in Romania.

Sectia de votare din Auckland nu a primit la timp buletinele de vot care trebuiau sa-i fie furnizate de catre posta australiana, motiv pentru care Ministerul de Externe a decis sa aduca buletine vot, timbre autocolante cu mentiunea “Votat” si stampile cu mentiunea “Votat” de la sectia de votare de la Sidney.

Deschiderea sectiei din Auckland a fost urmata de sectiile de votare din Australia si cele din Japonia.

Procesul electoral se va incheia la ora 7:00 (ora Romaniei), pe Coasta de Vest a SUA (sectiile de vot de la Los Angeles, Sacramento, Seattle, San Francisco, Las Vegas si Portland) si la Vancouver in Canada. (M.I.)

Leave a Reply